Trio-kakku äidille




Ihana trio-kakku

Trio-kakun ohjetta minulta on kysytty toistamiseen, ja ajattelin julkaista sen näin äitienpäivän alla. Eikä ihme - tämä kakku katoaa hetkessä, ja juustokakun teko on melko vaivatonta. 
 
Herkullisessa kakussa on itsetehty kaakaopohja, jonka voit valmistaa tarvittaessa gluteenittomana. Paksuimmassa kerroksessa maistuu mansikka ja päällä on valkosuklainen kerros. 
 
Mansikkatäytteen pakastemansikka kannattaa antaa sulaa tai varovasti sulattaa ennen kakkuun lisäämistä, muuten liivatteen toiminta voi estyä tai saattaa tulla kokkareista täytettä.
 
Voit koristella kakun pursotuksin - kermaan kannattaa lisätä vähän tuorejuustoa, jolloin saat ruusukkeista jämäkämmät tai voit laittaa päälle pakastemanskoita, sokerikiillettä ja kermaa. Kakku on silloin todella herkullinen, mutta varaudu siihen, että mansikkakiille vähän valuu. 
 
Vinkki: 
Jos haluat oikaista pohjanteossa, voit käyttää esim. Domino- tai Oreo-keksejä pohjan valmistukseen. Varaa 200 keksiä ja 60 g voita tai margariinia. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa, lisää sula rasva joukkoon. Jatka sitten kakun tekoa kohdasta 6.
 
Trio-kakun päälle sopii ihanasti mansikat ja sokerikiille.

 

Trio-kakku äidille (∅ 24 cm tai ∅ 20, cm korkeampi vuoka)

Ainekset 

pohja:

125 g                margariinia tai voita
3/4 dl                sokeria
1                       kananmuna
1,5 dl                erikoisvehnäjauhoa tai Semper finmixiä
0,5 dl                tummaa kaakaojauhetta
1 rkl                  perunajauhoa
1 tl                    leivinjauhetta
2 rkl                  kuohu- tai ruokakermaa 

mansikkakerros:

5                      liivatelehteä
1/2 dl               mansikka- tai sekamehua (1/2 mehua+1/2 vettä)
250-300 g        pakastemansikkaa 
(100 g              mansikkaa paloiteltuna joukkoon, ei ole välttämätön)
200 g               maitorahkaa
1 1/4 - 1 1/2 dl sokeria
2 tl                   vaniljasokeria
                        (punaista elintarvikeväriä, jos haluat korostaa väriä)
25 ml               sitruunamehua tai kirsikkalikööriä
2 dl                  kuohukermaa

valkosuklaakerros:

100 g               valkosuklaata
1,5                   liivatelehteä
1 rkl                 sitruunamehua
2 1/2 dl            vispikermaa
100 g               maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl                 tomusokeria

Trio-kakussa erottuvat kerrokset hyvin.

päälle:

1,5 dl              vispikermaa
100 g              maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl                tomusokeria
1 tl                  vaniljasokeria 
                       punaista elintarvikeväriä (geeli)
                       tuoreita mansikoita
 

TAI


Mansikkakiille on vähän valuvaista mutta niin herkullista. Tässä olen tehnyt kiilteen pakkauksen ohjeen mukaan.
pakastemansikoita ja kerma-tuorejuustoseos kuten edellä mutta ilman väriä

ja kiilteeseen esim:
3/4 dl vettä
vajaa 1 1/2 dl hyytelösokeria






Valmistus

  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vaahdottaen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa.
  3. Siirrä taikina jääkaappiin n. 15 min. ajaksi. Säädä uuni 180-200 °C asteeseen lämpiämään. 
  4. Leikkaa leivinpaperista vähän isompi pala kuin vuoan pohja on ja taputtele taikina siihen. Käytä jauhoja apuna. Mallikuvia voit katsoa täältä.
  5. Pistele taikina haarukalla ja paista uunin alaosassa n. 17-20 min. Anna jäähtyä paistovuoassa hyvin. Ota täytteen pakastemansikat sulamaan!
  6. Valmista mansikkakerros:
    Käytä reunakalvoja tai voitele vuoan reunat hyvin pienellä määrällä öljyä ja tomusokeroi reunat - ravistele ylimäärä pois. Tällöin kakku irtoaa reunoista hyvin. Tämän ohjeen olen saanut Kanelitytönkakkuparatiisilta, kiitos Tiia @kanelitytönkakkuparatiisi !     

    1. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi, reunat saa tulla 1,5-2 cm vuoan ulkopuolelle, ja aseta pohja vuokaan. Laita vuoan reuna paikoilleen. Voit tämän jälkeen leikata ylimääräreunat pois, jos tuntuu, että ne jäivät rumasti. TAI: Siirrä pohja suoraan paistopaperilla vuoan pohjalle - varsinkin gluteenittomana tehtynä pohja saattaa olla sen verran mureneva, ettei se kestä särkymättä isompia siirtoja. Jättämällä paistopaperi alle se onnistuu.
    2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
    3. Survo sulaneet pakastemansikat soseeksi.
    4. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljasokeri, lisää mansikkasose ja sitruunamehu joukkoon. (Lisää joukkoon 100 g mansikkaa paloiteltuna, jos haluat sinne sellaisia samoin elintarvikeväri.)
    5. Vaahdota kerma (viittä vaille valmiiksi vaahdoksi).
    6. Kuumenna laimennettu mehu, lisää puristetut liivatteet ja sekoita, että ne sulavat mehun joukkoon.
    7. Valuta liivateseos mansikkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen kerma varovasti sekoittaen.
    8. Kaada täyte kakkuvuokaan ja siirrä kylmään hyytymään.


  7. Kun mansikkatäyte on hyytynyt, valmista valkosuklaakerros: Ota tuorejuusto huoneenlämpöön n. 1/2 h aiemmin. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai mikrossa varoen, jos olet tehnyt ennenkin!). 
  8. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
  9. Lisää sula valkosuklaa joukkoon. Vaahdota vispikerma, mutta jätä taas viittä vaille valmiiksi vaahdoksi, vähän löysäksi.
  10. Kuumenna sitruunamehu, lisää puristetut liivatteet ja sekoita hyvin.
  11. Valuta liivateseos valkosuklaa-tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen.
  12. Kääntele kermavaahto joukkoon. Nostele seos kakun päälle ja tasoittele lusikalla pintaa.
  13. Siirrä kakku kylmään hyytymään.
  14. Kun kakku on hyytynyt, siirrä se tarjoilualustalle ja irrota vuoan reunat.
  15. Vaahdota vispikerma, lisää tuorejuusto ja sokeri sekä punaista väriainetta niin, että saat mieluisan värisen vaahdon.
  16. Merkkaa coctail-tikulla tai esim.aterimen päädyllä paikat kakun pintaan siihen, mihin aiot tehdä pursotukset. Näin saat pursotukset tasaisesti. 
  17. Asettele mansikat pursotusten päälle.
Yksinkertaisilla jutuilla teet tyylikkän koristelun kakkuun.


Mansikkakiille:

* Jos teet mansikkakiilteen, voit lisätä kohmeiset marjat kakun päälle ennen vuoasta irrotusta. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Kiille kannattaa tehdä paketin perusohjetta jämäkämmäksi, että pysyy nätisti paikoillaan. Anna jäähtyä pari min.koko ajan sekoittaen. Lusikoi kiille varovasti marjojen päälle ja siirrä kakku kylmään.


* Siirrä kakku tarjoilualustalle, irrota vuoan reunat. Valmista kermaseos kuten edellä (värin voit jättää pois) ja pursota.

Laadukkaalla tyllalla saat kauniit pursotukset.


hakusanat: triokakku trio-kakku resepti valkosuklaamansikkakakku valkosuklaa mansikka juustokakku kakku kakut äidille gluteeniton äitienpäivä äitienpäiväkakku omiksikiloiksi omiksi kiloiksi gluteeniton leivonnaiset

Kommentit

Suositut tekstit