Omenapiirakka (iso pellillinen)


Mehevä vanhanajan omenapiirakka 60 cm uunin peltiin

Jos etsit helppoa ja herkullista (siis täydellistä!) omenapiirakan ohjetta, niin silloin olet aivan oikeassa paikassa! 💝 

Olen tehnyt nyt kokeeksi muutaman omenapiirakan runsaan omenasadon hävittämiseksi ja voin kertoa, että sen parhaimman taisin nyt löytää.

Käytä pehmeätä rasvaa ja huoneenlämpöisiä munia, jolloin lopputulos on paras mahdollinen. 

Voit korvata margariinin/voin juoksevalla margariinilla - 2,5 dl riittää.

Työläin vaihe on poistaa omenoista siemenkodat ja paloitella ne. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. 


Voit halutessasi tarjota piirakan kanssa vaniljakastiketta/vaniljajäätelöä, mutta se maistuu herkulliselta ilman sitäkin.

Omenapiirakka säilyy jääkaapissa muutaman päivän oikein hyvin, ja tarvittaessa voit pakastaa sen - leikkaa piirakka sopiviksi paloiksi ja siirrä sopivaan pakastusrasiaan.

Vinkki!
Kerrosten väliin kannattaa laitta leivinpaperi, jolloin pakkasesta on helppo ottaa sulamaan sopiva määrä palasia. 

Katso myös muut omenapiirakkareseptini:
 

 

Omenapiirakka (iso pellillinen)

Ainekset

pohja:
250 g               margariinia tai voita
2,5 dl               sokeria
3                      kananmunaa
 
6 dl                  erikoisvehnäjauhoa
2 tl                   leivinjauhetta
1,5 tl                vaniljasokeria
 
3,5 dl               maitoa, soija- tai kauramaitoa
 

täyte:
n. 700-800 g   omenoita (jos kuorit, varaa enemmän)

0,5 dl               sokeria
0,25 dl             fariinisokeria
vajaa 2 tl         kanelia

Valmistus

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä kuivat aineet.
  4. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  5. Laita uuni lämpiämään 175-200 °C asteeseen.
  6. Pese omenat ja ota siemenkodat pois. Ulkomaiset omenat voit halutessasi kuoria. Lohko omenat.
  7. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja lisää omenalohkot taikinalevyn päälle.


  8. Sekoita sokerit ja kaneli keskenään. Ripottele seos piirakan päälle.


    Kuvan piirakan päälle olen käyttänyt reilummin sokeria, kuin ohjeessa on. Ohjeen mukainen määrä sokeria on kokemukseni mukaan juuri sopiva.

  9. Paista uunin keskitasolla 175-200 °C asteessa 30-45 min. ajan. (Itse käytän 175 °C astetta ja 45 min.)
  10. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.








hakusanat: mehevä helppo sekoitettava perinteinen omenapiirakka iso pellillinen 60 cm kotimaiset omenat omena omiksikiloiksi omiksi kiloiksi apple pie leivonnaiset piirakka makeat piirakat leivonta ohje resepti


Kommentit

Suositut tekstit