Vispipuuro puolukkamehusta




Luulitko, että vain mannaryyneihin tehty vispipuuro toimii?

Ruispuurostakin saa ihanan kuohkean ja samettisen puuron, kun vatkaat sen hyvin jäähtyneenä (jääkaappikylmänä paras tulos). Toki voit syödä puuron heti hautumisen jälkeen lämpimänä ilman vispausta.

Perinteinen vatkattu marjapuuro eli vispipuuro tai lappapuuro on helppo tehdä valmiista mehusta. Ohjeessani on määrät sekä ruisjauhoihin että mannasuurimoon tehtyyn puuroon.

Ohjeessa on käytetty puolukkamehua, mutta puuron voi valmistaa muustakin mehusta, esim. mustikka- tai viinimarjamehusta.

Kuinka kauan vispattu marjapuuro säilyy? Puuro säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin muutaman päivän kannellisessa astiassa.

Jos haluat keittää puuron marjoista, ohjeen löydät täältä:
Jos haluat keittämisestä vaihekuvia, voit katsoa mustikkaruispuuro-ohjettani, joka löytyy  TÄSTÄ.

Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti. 


Vispipuuro (2-3 annosta)

Ainekset

1 3/4 - 2 dl  sokeroitua puolukkamehua
3 - 3 1/4 dl  vettä 
----> nesteen kokonaismäärä on yht. 5 dl

1 1/2 dl       ruisjauhoja TAI n. vajaa 0,7 dl mannasuurimoita 
1/4 - 1/2 dl  sokeria 
ripaus suolaa

Valmistus

  1. Mittaa mehu ja vesi kattilaan (huom! nesteen yht.määrä on 1/2 l).
  2. Kun seos alkaa kiehua, lisää sokeri ja vähän suolaa ja maista maku.
  3. Lisää ruisjauhot/mannasuurimot vispaten kiehuvaan nesteeseen.
  4. Pienennä lämpöä ja anna puuron hiljalleen hautua kannen alla. Vatkaa välillä. Ruisjauhopuuroa saat hauduttaa n. 45 min. Mannasuurimoihin tehdyn puuron kypsymisaika on n. 10 min.
Anna puuron jäähtyä kunnolla ja vispaa se vasta sitten sähkövatkaimella, jos haluat kuohkean puuron. Voit syödä puuron myös heti lämpimänä ilman vispaamista. 

 
hakusanat: puolukka ruispuolukkapuuro vispipuuro ruispuuro puolukkapuuro puolukkamehusta mehusta marjapuuro ruisjauho vatkattu kuohkea perinteinen puolukkaruispuuro puolukkavispipuuro omiksi kiloiksi omiksikiloiksi whipped rye porridge mannaryyni ruisvispipuuro jälkiruoka välipala pehmeä vegaaninen puuro resepti
 

Kommentit

Suositut tekstit