Marjajugurttipiirakka
Kun tekee mieli jotain makeaa, pellillinen marjajugurttipiirakka on nopea valmistaa
Täytteeksi käyvät mitkä tahansa marjat; nyt laitoin pakastemansikoita ja -mustikoita. Täytteen maito-osa on tässä piirakassa maustamatonta jogurttia; sen voi halutessaan korvata maustetulla jogurtilla, mutta sokerimäärää kannattaa tällöin pienentää oman maun mukaan. Huomioi lisäksi itsepakastettujen marjojen lisätty sokeri - se tuo lisämakeutta täytteeseen.
Ensimmäisen kerran tein marjajogurttipiirakkaa Yhteishyvän Ruokaliitteen reseptillä (lokakuu 2014), mutta kyseistä ohjetta olen muuttanut sittemmin mieleisemmäksi, ja se on tässä alla. Gluteenittoman piirakan saat, kun korvaat vehnäjauhot sopivalla jauholla. Huomaa myös kaurahiutaleiden vaihto gluteenittomiin kaurahiutaleisiin!
Kaura itsessään on gluteeniton, mutta esimerkiksi tavanomaisiin kaurahiutaleisiin on sekoittunut viljely- tai valmistusprosessin aikana muita viljoja, joten ne eivät sovi keliaakikoille (lähde: Keliakialiitto).
Marjajugurttipiirakka (pellillinen)
Ainekset
pohja:
200 g voita, margariinia tai rasvasekoitusta
1 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
2 1/2-3 dl erikoisvehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
täyte:
400 g pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja
300 g maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Ota pakastemarjat n. 1/2 h aiemmin huoneenlämpöön. Vaahdota pehmeä rasva sekä sokeri.
- Lisää kananmunat taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään (perunajauho menee minusta tähän pohjaan ilman siivilöintiä, toki voit sen tehdä).
- Sekoita jauhoseos rasva-sokeriseokseen. Laita uuni lämpiämään 175-200 asteeseen.
- Painele taikina reilusti jauhoja apuna käyttäen leivinpaperoidulle pellille, tee myös reunat. Ole kärsivällinen, vaikka taikina on tarttuvaista 😊
- Sekoita marjat ja perunajauhot.
- Levitä marjaseos tasaisesti piirakkapohjan päälle.
- Sekoita jugurtti, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Huom! Jos käytät ilman sokeria pakastettuja marjoja (sekä happamia marjoja esim. puolukkaa) lisää täytteen sokerimäärää n. reilun 1/4 dl verran! Kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Voit tasoitella varovasti vähän lusikalla, jos näyttää, ettei seos levinnyt joka paikkaan.
- Paista 175-200 asteessa n. 30 min.
Näyttää niin herkulliselta! ♥
VastaaPoistaVoi kiitos Kanelitytönkakkuparatiisi! <3 Tämä on hyvää, ja olen saanut kiitosta siitä, että tämä ei vaadi erikseen vaniljakastiketta tms. päälle.
PoistaPitäisikö kohtien 3 ja 5 välillä olla kuivien aineiden ja voisokeriseoksen yhdistäminen?
PoistaKiitos huomiostasi, kyllä pitäisi! Minäpä lisään.
Poista