Suklaamuffinssit



Suklaiset ja mehevät suklaamuffinssit ovat löytäneet paikkansa meidän perheen yhtenä lempileivonnaisena

Noh, mikäpä herkku ei meille maistuisi!) - nämä ovat kivoja ottaa mukaan myös vaikka retkelle.

 
Olen napannut Maku-lehdestä amerikkalaiset suklaamuffinssit -ohjeen joskus reseptikansiooni, ja alla oleva reseptini on muokkautunut em. ohjeesta itselle mieleiseksi.
 
Muffinssien leivonnassa käytän tummaa suklaata, jossa on kaakaota vähintään 50%. Suklaata ei kannata leikata aivan pieneksi muruksi, vaan se saa jäädä pieniksi paloiksi: silloin syöjä löytää valmiin muffinssin sisältä herkullisia suklaasattumia.
 
Suosittelen käyttämään muffinssipeltiä, mutta jos sellaista ei ole, paistaminen pellillä paperivuoissa onnistuu, vaikkakaan lopputuloksena ei ole ihan niin kauniisti kohonneet muffinssit kuin muffinssipellillä paistettuna.
 
Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville vieraille olen tehnyt samalla reseptillä muffinsseja - vain jauho pitää vaihtaa sopivaksi. Resepti on myös maidoton, kun käytät maidotonta margariinia ja valitset gluteenittomia muffinsseja tehdessä maidottoman jauhoseoksen.
 
Pieni lisäsuola taikinaan voi tehdä terää - varsinkin, jos käytät vähäsuolaista rasvaa. Mutta ilmankin pärjää hyvin.

Suklaamuffinssit (12-13 kpl) 

Ainekset

 
2 dl          sokeria
200 g       margariinia tai voita
3              kananmunaa
4 dl          erikoisvehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl           vaniljasokeria
2 tl           leivinjauhetta
3 rkl         kaakaojauhetta
(0,3-0,5 tl suolaa)
1,5 dl       kaurajuomaa tai (kevyt)maitoa
150 g       tummaa suklaata
1 rkl         sitruuna- tai appelsiinimehua

muffinssivuokia
tomusokeria koristelua varten

Valmistus

  1. Aloita muffinssien teko leikkaamalla suklaa rouheiksi paloiksi. Laita uuni lämpiämään 185-200 °C asteeseen.

    Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.

  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi, lisää kananmunat sen jälkeen yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuiva-aineseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen kaurajuoman/maidon kanssa.
  5. Lisää lopuksi suklaarouhe ja mehu, vältä voimakasta sekoittamista.


  6. Aseta paperivuoat muffinssipellille tai tavalliselle pellille (huom! voit laittaa kaksi paperivuokaa päällekkäin, jos käytät tavallista peltiä) ja jaa taikina vuokiin.

    Ylimääräisen muffinssin alle laitoin paiston ajaksi irtopohjavuoan pohjan. Taikinan olisi voinut tasata myös muffinssipellillä oleviin vuokiin.

  7. Paista uunin keskitasolla 19-20 min.

    Parhaat suklaamuffinssit säilyttävät muotonsa jäähtyessäänkin.

  8. Koristele muffinssit halutessasi tomusokerilla.


hakusanat: parhaat suklaamuffinssit suklaa amerikkalaiset suklaamuffinit suklaiset muffinssiohje gluteeniton maidoton omiksikiloiksi omiksi kiloiksi leivonnaiset tomusokeri

Kommentit

Suositut tekstit