Banaani-mustikkatorttu
Makean ystävän herkku
Banaani-mustikkatorttu syntyy nopeasti paistettavasta pohjasta, muutamasta banaanista, tuorejuustosta ja kermasta.
Päälle tulee tuoreita mustikoita - voit vaihtoehtoisesti laittaa mustikan tilalle esim.mansikoita, vadelmia tai muita marjoja.
Anna piiraan tekeytyä jääkaapissa niin, että päällinen jähmettyy. Mieluiten yön ylitse.
Torttu vain mehevöityy, ja maut tasoittuvat, jos se säilyy syömättä parikin päivää. Säilyy hyvänä ainakin 2-3 päivää kylmässä säilytettynä.
Torttu vain mehevöityy, ja maut tasoittuvat, jos se säilyy syömättä parikin päivää. Säilyy hyvänä ainakin 2-3 päivää kylmässä säilytettynä.
Pohjan ohje on Vie kielen -kirjan (Unilever Bestfoods, 2002) banaani-mustikkatortun ohjeen mukaan, päällisen yksinkertaistin omiin tarpeisiin sopivaksi.
Vinkki: Ohjeen sitruunatuorejuuston tilalle voit halutessasi kokeilla esim. kinuskituorejuustoa.
Banaani-mustikkatorttu (8-10 hlölle)
Ainekset:
pohja:
1,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl erikoisvehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
1,5 dl (kuohu)kermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)
3 keskikokoista banaania (2 riittää, jos isoja)
pinnalle:
mustikoita ja/tai muita marjoja
Valmistus:
- Vuoraa n. 26 cm ⌀ piirasvuoka leivinpaperilla. Sekoita margariini, sokeri ja vehnäjauho-leivinjauhesoeos sähkövatkaimella muutama minuutti tasaiseksi ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 175 °C asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä kunnolla.
- Soseuta banaanit, lisää joukkoon tuorejuusto.
- Vatkaa kerma ja yhdistä se banaaniseoksen kanssa. Lisää sokeria, maista.
- Levitä päällinen jäähtyneen piiraspohjan päälle ja siirrä kylmään jähmettymään - mieluten yön yli.
- Koristele mustikoilla juuri ennen tarjoilua ja nauti!
Torttu vain mehevöityy, ja maut tasaantuvat, kun annat sen rauhassa tekeytyä kylmässä. |
hakusanat: banaani mustikka banaani-mustikkatorttu torttu tortut piirakka piirakat leivonnaiset omiksikiloiksi omiksi kiloiksi helppo blueberry banana
Kommentit
Lähetä kommentti