Juuresgalette


Galette on alunperin ranskalainen torttu tai lettu, joka voidaan täyttää joko suolaisella tai makeilla aineksilla. Yleisiä täytteitä tuntuvat olevan muna, liha, kala, pilkotut vihannekset, juustot, erilaiset marjat ja hedelmät, esim. omena.

Alunperin otin ohjeen Yhteishyvän Ruokaliitteestä 5/2016: Muunsin ohjetta siten, että lisäsin juureksiin yrttistä perunankuorrutemausteseosta (Meira). Myös käyttämäni fetajuusto oli valmiiksi yrttiliemessä ollutta, ja oreganon korvasin basilikalla.

Taikinakuoren resepti on aivan sama kuin Ruokaliitteessä - kuoresta tulee todella maukas ja rapea!


Suolaista juuresgalettea voit tarjota esim. keiton lisänä tai ihan vain sellaisenaan. 

Vinkki:
Jos kaapistasi löytyy smetanaa, voit hyvin korvata ranskankerman sillä. Jos haluat puolestaan keventää, kermaviili toimii ranskankerman tilalla mainiosti!

Juuresgalette

Ainekset

kuoritaikina:

2 dl         vehnäjauhoja
1 dl         ruisjauhoja
1/2-3/4 tl suolaa
1/2 dl      öljyä
1 dl         vettä 

täyte:

2             pienehköä porkkanaa
2             pientä punajuurta
n. 1 rkl   öljyä
1-2 ml    suolaa
1 tl         yrttistä perunankuorrutemausteseosta (Meira, suolaa 16 %)
1 dl        ranskankermaa
1 dl        murennettua fetajuustoa (yrttiliemessä)
              basilikaa
              timjamia

päälle:

              tuoretta persiljaa

Valmistus

  1. Aloita kasviksista. Kuori punajuuret ja porkkanat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi
  2. Laita öljy, suola sekä yrttimauste kulhoon. Lisää viipaloidut kasvikset ja sekoita.
  3. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola, lisää öljy ja vesi.
  4. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se sekoittuu tasaiseksi massaksi.
  5. Laita fetajuustokuutiot valumaan siivilään. Huom! Ota öljy talteen; voit hyödyntää sen myöhemmin leivonnassa tai ruoanlaitossa!
  6. Muotoile taikinasta leivinpaperin päällä kaulimen avulla pyöreä levy, halkaisija n. 30 cm. Käytä jauhoja, jos tarpeen. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  7. Levitä levylle ranskankerma, murennettu fetajuusto sekä mausteet.



  8. Lisää päälle porkkana- ja punajuurisuikaleet.

  9. Käännä taikinan reunat täytteen päälle.

  10. Paista 200 asteessa 25-30 min. uunin keskitasolla kunnes pohja on kypsä.
  11. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa.

hakusanat: galette juuresgalette suolainen omiksi kiloiksi omiksikiloiksi kotimaiset juurekset paras rapea galettetaikina feta porkkana punajuuri ranskankerma creme fraiche leivonta resepti kasvisruoat lihaton

Kommentit

  1. Tämä oli ihan mielettömän herkullista, kiitos vielä tätäkin kautta ihanasta reseptistä! ♥ :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit