Porkkanakakku
Mehevin porkkanakakku
Perinteisen porkkanapiirakan voi tehdä myös ihanaksi porkkanakakuksi; erillistä kostuketta ei tarvita, koska kakku itsessään on jo ihanan kostea ja mehevä. Älä siis säästele porkkanaraasteen määrässä.
Täytteeksi ja päälliseksi tulee tomusokeri-juustoseos, jota kannattaa tehdä reilumpi satsi kuin piirakkaan. Inspiraation kakun päälliseen löysin Hannas Bageri -bloggaajan sivulta; kuorrute kannattaa laittaa useassa erä
Mukavia leivontahetkiä!
Porkkanakakku
Ainekset
pohja:
ks. porkkanapiirakan teko-ohje TÄSTÄ3 l kakkuvuoka
rasvaa vuoan voiteluun
mannaryynejä tai korppujauhoja
täyte ja kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valio Viola, Philadelphia)130 g huoneenlämpöistä rasvaseosta, margariinia tai voita
5 dl tomusokeria
2-2,5 tl vaniljasokeria
(1 appelsiinin raastettu kuori)
pähkinä-/hasselpähkinärouhetta
suikaleita kuoritusta porkkanasta
Valmistus
- Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka.
- Valmista kakkupohja porkkanapiirakan ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa ensin 175 asteessa 45 min. ja sitten 150 asteessa 15 min. Kokeile kypsyyttä coctail-tikulla.
- Paiston jälkeen anna kakun jäähtyä n. 5 min. vuoassa. Kumoa sen jälkeen kakku lautaselle. Anna jäähtyä ilman kupua n. 15 min. Peitä sitten vuoalla. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttöä.
- Valmista täyte ja kuorrute juuri ennen täyttöä: Pese appelsiini hyvin lämpimällä vedellä, kuivaa ja raasta. Vatkaa pehmeä rasva vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa. Lisää sitten tomu- ja vaniljasokeri (siivilän läpi) sekä appelsiinin kuoriraaste.
- Leikka jäähtynyt kakku kolmeen yhtä paksuun osaan.
- Aseta ensimmäinen levy tarjoilulautaselle ja levitä kerros täytettä.
- Aseta toinen kakkulevy päälle. Levitä toinen kerros täytetta ja aseta kolmas levy päälle.
- Levitä jäljelle jääneestä kuorruteseoksesta n. 1/3 kakun päälle ja reunoille. Siirrä kakku sitten n. 20-30 min. jääkappiin.
- Toista äskeinen; levitä puolet seoksesta ja jäähdytä 20-30 min.
- Levitä loput seoksesta kakun päälle. Siirrä jääkappiin ilman kupua.
hakusanat: porkkanakakku porkkana hasselpähkinä appelsiini täytekakku paras mehevä omiksi kiloiksi omiksikiloiksi porkkanakakkuresepti täytekakut kakku kakut mausteinen kostea leivonnaiset leivonta resepti äitienpäivä
Kommentit
Lähetä kommentti