Porkkanakakku


Mehevin porkkanakakku

Perinteisen porkkanapiirakan voi tehdä myös ihanaksi porkkanakakuksi; erillistä kostuketta ei tarvita, koska kakku itsessään on jo ihanan kostea ja mehevä. Älä siis säästele porkkanaraasteen määrässä.

Täytteeksi ja päälliseksi tulee tomusokeri-juustoseos, jota kannattaa tehdä reilumpi satsi kuin piirakkaan. Inspiraation kakun päälliseen löysin Hannas Bageri -bloggaajan sivulta; kuorrute kannattaa laittaa useassa erä

Mukavia leivontahetkiä!

Porkkanakakku

Ainekset

pohja:

ks. porkkanapiirakan teko-ohje TÄSTÄ

3 l        kakkuvuoka 
            rasvaa vuoan voiteluun
            mannaryynejä tai korppujauhoja

täyte ja kuorrute:

400 g   maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valio Viola, Philadelphia)
130 g   huoneenlämpöistä rasvaseosta, margariinia tai voita
5 dl      tomusokeria
2-2,5 tl vaniljasokeria 
(1         appelsiinin raastettu kuori)

            pähkinä-/hasselpähkinärouhetta
            suikaleita kuoritusta porkkanasta

Valmistus

  1. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka.
  2. Valmista kakkupohja porkkanapiirakan ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa ensin 175 asteessa 45 min. ja sitten 150 asteessa 15 min. Kokeile kypsyyttä coctail-tikulla.
  4. Paiston jälkeen anna kakun jäähtyä n. 5 min. vuoassa. Kumoa sen jälkeen kakku lautaselle. Anna jäähtyä ilman kupua n. 15 min. Peitä sitten vuoalla. Anna kakun jäähtyä  hyvin ennen täyttöä.
  5. Valmista täyte ja kuorrute juuri ennen täyttöä: Pese appelsiini hyvin lämpimällä vedellä, kuivaa ja raasta. Vatkaa pehmeä rasva vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa. Lisää sitten tomu- ja vaniljasokeri (siivilän läpi) sekä appelsiinin kuoriraaste.
  6. Leikka jäähtynyt kakku kolmeen yhtä paksuun osaan.
  7. Aseta ensimmäinen levy tarjoilulautaselle ja levitä kerros täytettä.

  8. Aseta toinen kakkulevy päälle. Levitä toinen kerros täytetta ja aseta kolmas levy päälle.
  9. Levitä jäljelle jääneestä kuorruteseoksesta n. 1/3 kakun päälle ja reunoille. Siirrä kakku sitten n. 20-30 min. jääkappiin. 
  10. Toista äskeinen; levitä puolet seoksesta ja jäähdytä 20-30 min.
  11. Levitä loput seoksesta kakun päälle. Siirrä jääkappiin ilman kupua.
Koristele kakku ennen tarjoilua hasselpähkinä- tai pähkinärouheella. Voit myös "nyhtää" kuoritusta porkkanasta paloja/suikaleita kakun päälle.


hakusanat: porkkanakakku porkkana hasselpähkinä appelsiini täytekakku paras mehevä omiksi kiloiksi omiksikiloiksi porkkanakakkuresepti täytekakut kakku kakut mausteinen kostea leivonnaiset leivonta resepti äitienpäivä
 

Kommentit

Suositut tekstit