Raparperiboston

Mehevä raparperibostonkakku on alkukesän herkullisin pulla!

Keittämäni raparperi-vaniljahillo päätyi bostonkakun täytteeksi. Ohje löytyy: TÄSTÄ 

Väliin laitoin myös sipaisun rasvaa sekä kanelia. Hillolla täytetyn taikinalevyn rullaus voi tuntua hieman hankalalta mutta onnistuu: taikinalevyn toinen pitkä sivu kannattaa jättää vapaaksi täytteestä n. 5 cm levyiseltä alueelta. Kirpeätäytteisen pullan päälle sopii oivallisesti runsas tuorejuustokuorrute.

 



Raparperiboston

Ainekset


1/2 annos pullataikinaa (ks. ohje TÄSTÄ)

väliin:
pehmeätä rasvaa
raparperihilloa n. 400-500 g
kanelia

1             kananmuna voiteluun

kuorrutus:
200 g     maustamatonta tuorejuustoa
50 g       margariinia tai voita
2 tl         vaniljasokeria
(1,5 rkl   glukoosisiirappia)
n. 2,5 dl tomusokeria 

Valmistus

  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan.
  2. Kauli kohonnut taikina isoksi suorakaiteen malliseksi levyksi.
  3. Levitä päälle pehmeää rasvaa, hilloa ja ripottele päälle kanelia.

    Toinen pitkä sivu kannattaa jättää täytteestä vapaaksi, jolloin rullan sulkeminen on helpompaa eikä täyte tursua niin paljon ulos.

     
  4. Rullaa (tai paremminkin nostele levy pötköksi, koska rullatessa hillo tahtoo karata ulos) ja viipaloi rulla 8-9 palaan.
  5. Aseta palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.



  6. Peitä liinalla ja laita vuoka kohoamaan lämpimään paikkaan 30 min. ajaksi. Laita uuni lämpiämään kohoamisen loppupuolella 175-200 asteeseen.
  7. Voitele kananmunalla ja paista 175-200 asteessa 30-40 min. uunin alaosassa kauniin väriseksi.
  8. Anna paistuneen kakun jäähtyä vuoassaan liinalla peitettynä.
Kun pulla on jäähtynyt valmista kuorrute:
Yhdistä pehmeä tuorejuustoa ja rasva. Lisää halutessasi glukoosisiirappi (se antaa kuorrutteelle pehmeyttä ja pitää rakenteen hyvänä). Vatkaa mukaan tomusokeri. Tomusokeria voit halutessasi laittaa enemmänkin, mutta minusta yllämainittu määrä on riittävä.

Herkullinen raparperiboston on alkukesän ihana herkku.

 
hakusanat: bostonkakku raparperiboston kuorrute pullataikina omiksi kiloiksi omiksikiloiksi raparperikakku raparperipulla pulla leivonnaiset raparperi raparperihillo kakut leivonta resepti

Kommentit

Suositut tekstit