Raparperi-vaniljahillo

Raparperista saat hilloa moneen tarpeeseen

Raparperista saat ihanaa hilloa, jota voit hyödyntää leivonnassa (kääretortun, kakun täytteeksi) tai tarjota pannukakun, lettujen, jätskin tai maustamattoman jugurtin kanssa.

Yhteishyvän sivuilta löytyi kiva vinkki laittaa vaniljatanko mukaan  keittovaiheessa - vaniljan maku sopii todella hyvin pyöristämään raparperin kirpeyttä.

Hillon keitto on helppoa, ja voit keittää sen verran kuin haluat: raparperin ja hillosokerin määrä on 2:1 (esim. 200 g raparperia ja 100 g hillosokeria). Vettä laitetaan vain ihan tilkka kattilan pohjalle.

Hillon säilömispurkit saat desinfioitua helposti, kun laitat puhtaat purkit kylmään uuniin ja uunin lämpenemään 100-125 asteeseen. Anna purkkien olla lämmenneessä uunissa vähintään 15 min. Itse olen laittanut sinne myös kannet, mutta kannet voi myös keittää. Toinen vaihtoehto, jota itse käytän eniten, on laittaa muovikelmu purkin ja kannen väliin, jolloin pelkkä pesty kansi on riittävän puhdas. 

Ohje raparperibostoniin, lettuihin ja munattomaan hillopiirkkaan (omenapiirakka) löytyy tästä:

Raparperi-vaniljahillo

Ainekset

400 g  raparperia
1,5 rkl vettä
1         vaniljatanko
200 g  hillosokeria

lisäksi:
puhdas/puhtaita lasipurkkeja kansineen
(muovikelmua)

Valmistus

  1. Huuhdo ja paloittele rapaperit kattilaan.
  2. Lisää vesi ja halkaistu vaniljatanko.
  3. Kuumenna seos, ja kun se alkaa höyrytä, lisää hillosokeri sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna hillon kiehua hiljalleen n. 10-15 min. Sekoita välillä.
  4. Tässä välissä laita lasipurkki/-purkit kylmään uuniin (kansien osalta ks.alkuteksti). Laita uuni lämpiämään 100-125 asteeseen.
  5. Kun hillo on keittynyt, kuori mahdollinen vaahto pois, poista vaniljatangon palaset ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä n. 15-20 min.
  6. Ota purkit varovasti pois uunista esim. pyyhkeen päälle ja kaada hillo purkkeihin. Sulje ja siirrä jäähtymään. Säilytä viileässä.


hakusanat: raparperi vanilja kotimainen raparperihillo raparperivaniljahillo raparperi-vaniljahillo vaniljainen omiksi kiloiksi omiksikiloiksi hillo hillot resepti vegaaninen gluteeniton

Kommentit

Suositut tekstit