Kevyt ja raikas perunasalaatti

 

Helppo ja raikas perunasalaatti syntyy keitetystä perunasta, purjosta, omenasta, herkkukurkusta sekä öljykastikkeesta


Öljykastikkeen sekoitat kätevästi sauvasekoitimella. 
 
Kevyt perunasalaatti sopii esim. grilliruoan kaveriksi, vappuun, juhannukseen, uuteen vuoteen tai mukaan retkievääksi niin kuin kuvassa, kun tein salaatin mukaan pääsiäisen makkaranpaistoretkelle.
 
Perunasalaatin kanssa maistuu myös itsetehty patonki, ohjeen löydät TÄSTÄ

Vinkki:
Lisää salaatin sekaan fetajuusto-/salaattijuustokuutioita. Jätä tällöin suola lisäämättä.

Ihana perunasalaatti valmistuu simppeleistä aineksista

Kevyt ja raikas perunasalaatti (n. 5 hlölle)

Ainekset 

800g               kiinteää keitettyä perunaa
300 g vihreää omenaa (n.1,5 kpl)
30 cm             purjoa
150-200g        herkkukurkkua 

öljykastike:
6 rkl                rypsiöljyä
1 rkl                vettä
2 rkl                omenaviinietikkaa
1/2 tl               mustapippuria rouhittuna
2 ml                suolaa
2 tl                  sokeria 

Valmistus

  1. Kuori keitetyt perunat vielä lämpimänä, kuori irtoaa helpommin. Anna jäähtyä ja kuutioi perunat.
  2. Kuori omenat ja irrota siemenkodat, kuutioi perunan joukkoon.

    Vihreät raikkaat omenat sopivat hyvin perunasalaattiin.

  3. Pese ja halkaise purjo. Leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuutioi myös kurkku. Lisää purjorenkaat ja kurkut salaatin sekaan ja sekoita.

    Herkkukurkut sopivat hyvin kylmään perunasalaattiin.

  4. Valmista öljykastike: Mittaa ainekset astiaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja sekoita. Siirrä salaatti kylmään ja anna marinoitua vähintään muutama tunti.

    Öljykastikkeen sekoitat sauvasekoittimella tasaiseksi nopeasti.


    Kaada öljykastike salaatin päälle ja sekoita. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti.

  5. Tarjoa raikas perunasalaatti kylmänä makkaran, nakkien, lihan tai vastaavan kanssa. 
Grillattu makkara maistuu perunasalaatin kanssa.

hakusanat: raikas kevyt täydellinen helppo vapun paras maailman paras perunasalaatti resepti salaatit juhannus vappu grillaus uusivuosi vegaaninen omiksikiloiksi omiksi kiloiksi rypsiöljy peruna omena herkkukurkku purjo kasvisruoat lihaton

Kommentit

  1. Minulla on tapana kuoria keitetyt perunat hati kuumana ja pilkkoa ne kastikkeeseen heti, silloun peruna imee maut hiljalleen jäähtyessään, myös sipulit ja kurkut, niin makua on enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Hyvä huomio, sillä saa varmasti nopeutettua perunasalaatin tekeytymistä. Tykkään pilkkoa perunat jo jäähtyneenä vain sen takia, että palaset pysyvät paremmin kuution mallisina.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit