Kevyt ja raikas perunasalaatti
Helppo ja raikas perunasalaatti syntyy keitetystä perunasta, purjosta, omenasta, herkkukurkusta sekä öljykastikkeesta
Öljykastikkeen sekoitat kätevästi sauvasekoitimella.
Kevyt perunasalaatti sopii esim. grilliruoan kaveriksi, vappuun, juhannukseen, uuteen vuoteen tai mukaan retkievääksi niin kuin kuvassa, kun tein salaatin mukaan pääsiäisen makkaranpaistoretkelle.
Perunasalaatin kanssa maistuu myös itsetehty patonki, ohjeen löydät TÄSTÄ
Vinkki:
Lisää salaatin sekaan fetajuusto-/salaattijuustokuutioita. Jätä tällöin suola lisäämättä.

Ihana perunasalaatti valmistuu simppeleistä aineksista
Kevyt ja raikas perunasalaatti (n. 5 hlölle)
Ainekset
800g kiinteää keitettyä perunaa
300 g vihreää omenaa (n.1,5 kpl)
300 g vihreää omenaa (n.1,5 kpl)
30 cm purjoa
150-200g herkkukurkkua
öljykastike:
6 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
2 ml suolaa
2 tl sokeria
Valmistus
- Kuori keitetyt perunat vielä lämpimänä, kuori irtoaa helpommin. Anna jäähtyä ja kuutioi perunat.
- Kuori omenat ja irrota siemenkodat, kuutioi perunan joukkoon.
Vihreät raikkaat omenat sopivat hyvin perunasalaattiin. - Pese ja halkaise purjo. Leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuutioi myös kurkku. Lisää purjorenkaat ja kurkut salaatin sekaan ja sekoita.
Herkkukurkut sopivat hyvin kylmään perunasalaattiin. - Valmista öljykastike: Mittaa ainekset astiaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja sekoita. Siirrä salaatti kylmään ja anna marinoitua vähintään muutama tunti.
Öljykastikkeen sekoitat sauvasekoittimella tasaiseksi nopeasti. Kaada öljykastike salaatin päälle ja sekoita. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti. - Tarjoa raikas perunasalaatti kylmänä makkaran, nakkien, lihan tai vastaavan kanssa.
Grillattu makkara maistuu perunasalaatin kanssa. |
hakusanat: raikas kevyt täydellinen helppo vapun paras maailman paras perunasalaatti resepti salaatit juhannus vappu grillaus uusivuosi vegaaninen omiksikiloiksi omiksi kiloiksi rypsiöljy peruna omena herkkukurkku purjo kasvisruoat lihaton
Minulla on tapana kuoria keitetyt perunat hati kuumana ja pilkkoa ne kastikkeeseen heti, silloun peruna imee maut hiljalleen jäähtyessään, myös sipulit ja kurkut, niin makua on enemmän!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Hyvä huomio, sillä saa varmasti nopeutettua perunasalaatin tekeytymistä. Tykkään pilkkoa perunat jo jäähtyneenä vain sen takia, että palaset pysyvät paremmin kuution mallisina.
Poista