Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku on täydellinen suklaan ystävän kakku

Suklaajuustokakku on helppo valmistaa ilman uunia ja maistuu herkulliselle kaikille suklaan ystäville!

Kakussa on tarkoituksella vain yhtä suklaata -  keep it simple! Valitse tumma suklaa, jossa on kaakaota vähintään 50 %. Pohjan tein vaniljanmakuisista täytekekseistä - siihen sopii Domino-keksi tai kaupan vastaava omalla merkillä oleva kaakaokeksi.

Ihanaan täytteeseen tulee reilusti tummaa suklaata. Ohjeessa on käytetty Dr. Oetkerin liivatelehtiä. Meiran vastaava lehti on hivenen isompi eli jos käytät niitä, samanlaiseen täyteläiseen lopputulokseen riittää 2,5 liivatelehteä.

Tein suklaakakun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan - jos haluat, voit valmistaa sen huoletta vähän isompaan vuokaan, halkaisija esim. 23 cm.


Suklainen juustokakku (n. 10-12 hlölle, vuoka ⌀ 20 cm)

Ainekset

pohja:  
175 g kaakaotäytekeksejä (Domino tai vastaava)
50 g   sulaa margariinia tai voita

täyte:  
300 g     tummaa suklaata (kaakaota > 50 %) 
3            liivatelehteä
2 rkl       vahvaa kahvia
200 g     maustamatonta tuorejuustoa 
4 dl        kuohukermaa
n.2 dl     tomusokeria
1,5 tl      vaniljasokeria

päälle:
1,5 dl vispikermaa
1 tl     vaniljasokeria
1 rkl   tomusokeria
1 tl     tummaa kaakaojauhetta

pieni rasia pensasmustikoita
suklaarouhetta tms. 
tomusokeria 
 

Valmistus

  1. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. 
  2. Laita kakkuvuoka juustokakun tekoa vaille valmiiksi:


    Leikkaa leivinpaperista pohjapaperi. Itse tykkään lisätä alle myös paperisuikaleet kakun siirtoa varten. Tämä kakku on helppo siirtää vaikka pelkän lastan avulla toiselle lautaselle.


    Öljyä vuoan reunat hyvin kevyesti ja tomusokeroi.

  3. Sulata margariini ja murskaa keksit esim.monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita aineet massaksi ja taputtele se vuoan pohjalle. Siirrä kylmään.


    Suklaisen juustokakun kaakaokeksipohja.

  4. Keitä kahvi.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa joko vesihauteessa tai miedolla lämmöllä suoraan kattilassa liedellä tai hyvin varovasti mikroaaltouunissa.


    Sulata tumma suklaa esim. vesihauteessa.

  6. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi.
  7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita.
  8. Yhdistä tuorejuuston joukkoon liivateseos ja sula suklaa.
  9. Vatkaa kerma ja siivilöi joukkoon 2 dl tomusokeria sekä vaniljasokeri. Älä vaahdota kermaa täysin kiinteäksi (kun kallistat kulhoa, kermavaahto saa vähän liikkua - silloin vaahto on hyvä!). 
  10. Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos sekä kermavaahto tasaiseksi. Maista maku. Jos makeus on jo hyvä, älä lisää sokeria. Jos kaipaat makeutta lisää, lisää sokeria.
  11. Nostele suklaamassa kakkuvuokaan ja tasoita.

    Laita lautanen tai isomman kakkuvuoan levy alle suojaamaan.

  12. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  13. Nosta kakku tarjoilualustalle ja valmista pursotettava kermavaahto: Vatkaa kerma, siivilöi vanilja- ja tomusokeri sekä kaakao vispauksen loppupuolella mukaan.


  14. Pursota kermasta mieleiset koristeet juustokakun päälle ja koristele esim. pensasmustikoilla ja tomusokerilla.

    Hyvällä tyllalla saat kauunita pursotuksia.

  15. Ota kakku n. 1/2 ennen tarjoilua jääkaapista. Varsinkin, jos käytät voita keksipohjassa; tällöin voi ehtii pehmetä ja kakkua on helpompi leikata.


Hyvää isäinpäivää suklaisen juustokakun kera!


hakusanat: suklainen juustokakku helppo suklaajuustokakku resepti isänpäivä itsenäisyyspäivän kakku  suklaakakku joulu kakku kakut juustokakut äitienpäivä valmistujaiset pääsiäinen

Kommentit

Suositut tekstit