Suklainen juustokakku
Suklainen juustokakku on täydellinen suklaan ystävän kakku
Suklaajuustokakku on helppo valmistaa ilman uunia ja maistuu herkulliselle kaikille suklaan ystäville!
Kakussa on tarkoituksella vain yhtä suklaata - keep it simple! Valitse tumma suklaa, jossa on kaakaota vähintään 50 %. Pohjan tein vaniljanmakuisista täytekekseistä - siihen sopii Domino-keksi tai kaupan vastaava omalla merkillä oleva kaakaokeksi.
Ihanaan täytteeseen tulee reilusti tummaa suklaata. Ohjeessa on käytetty Dr. Oetkerin liivatelehtiä. Meiran vastaava lehti on hivenen isompi eli jos käytät niitä, samanlaiseen täyteläiseen lopputulokseen riittää 2,5 liivatelehteä.
Tein suklaakakun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan - jos haluat, voit
valmistaa sen huoletta vähän isompaan vuokaan, halkaisija esim. 23 cm.
Suklainen juustokakku (n. 10-12 hlölle, vuoka ⌀ 20 cm)
Ainekset
Valmistus
- Ota tuorejuusto huoneenlämpöön.
- Laita kakkuvuoka juustokakun tekoa vaille valmiiksi:
Leikkaa leivinpaperista pohjapaperi. Itse tykkään lisätä alle myös paperisuikaleet kakun siirtoa varten. Tämä kakku on helppo siirtää vaikka pelkän lastan avulla toiselle lautaselle. Öljyä vuoan reunat hyvin kevyesti ja tomusokeroi. - Sulata
margariini ja murskaa keksit esim.monitoimikoneessa tai
sauvasekoittimella. Sekoita aineet massaksi ja taputtele se vuoan
pohjalle. Siirrä kylmään.
Suklaisen juustokakun kaakaokeksipohja. - Keitä kahvi.
- Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa joko
vesihauteessa tai miedolla lämmöllä suoraan kattilassa liedellä tai
hyvin varovasti mikroaaltouunissa.
Sulata tumma suklaa esim. vesihauteessa. - Sekoita tuorejuusto pehmeäksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita.
- Yhdistä tuorejuuston joukkoon liivateseos ja sula suklaa.
- Vatkaa kerma ja siivilöi joukkoon 2 dl tomusokeria sekä vaniljasokeri. Älä vaahdota kermaa täysin kiinteäksi (kun kallistat kulhoa, kermavaahto saa vähän liikkua - silloin vaahto on hyvä!).
- Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos sekä kermavaahto tasaiseksi. Maista maku. Jos makeus on jo hyvä, älä lisää sokeria. Jos kaipaat makeutta lisää, lisää sokeria.
- Nostele suklaamassa kakkuvuokaan ja tasoita.
Laita lautanen tai isomman kakkuvuoan levy alle suojaamaan. - Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Nosta
kakku tarjoilualustalle ja valmista pursotettava kermavaahto: Vatkaa
kerma, siivilöi vanilja- ja tomusokeri sekä kaakao vispauksen
loppupuolella mukaan.
- Pursota kermasta mieleiset koristeet juustokakun päälle ja koristele esim. pensasmustikoilla ja tomusokerilla.
Hyvällä tyllalla saat kauunita pursotuksia. - Ota kakku n. 1/2 ennen tarjoilua jääkaapista. Varsinkin, jos käytät voita keksipohjassa; tällöin voi ehtii pehmetä ja kakkua on helpompi leikata.
Hyvää isäinpäivää suklaisen juustokakun kera! |
Kommentit
Lähetä kommentti