Puolukkakääretorttu


Ruis ja puolukka toimivat hyvin yhdessä

Ruisjauhoista tehty puolukkakääretorttu ihastuttaa joulun herkuttelijoita raikkaalla maullaan.

Puolukkainen ruiskääretorttu valmistuu perusraaka-aineista eikä vaadi kovin paljon aikaa: lopputuloksena on kuitenkin näyttävä ja maukas jälkiruoka tai kahvihetken herkku.

Valmista kääretorttu täytteineen vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä - ruispohja ehtii näin saada kosteutta tarpeeksi. Voit koristella tortun juuri ennen tarjoilua. Erinomaisinta torttu on kahden yön yli levättyään.

Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta - tässä mukana keksisuklaata, tomusokeroituja puolukoita, piparkakkua, kanelitanko, vadelmarouhetta ja marenkeja, jotka maustettu on piparkakkumausteella.


Puolukkakääretorttu (n. 10 hlölle)

Ainekset

pohja:
1 1/4 dl sokeria
4           kananmunaa
1,5 dl    ruisjauhoa
1 tl        leivinjauhetta 
 
täyte: 
1,5 dl    kuohu- tai vispikermaa
3/4 dl    paksua turkkilaista jugurttia (rasvaa 10%, esim. Salakis tai Rainbow)
2 dl       puolukoita
1 tl        vaniljasokeria
3/4 dl    tomusokeria
 
päälle: 
1,5 dl    kuohu- tai vispikermaa
3/4 dl    turkkilaista jugurttia (kuten yllä)
1,5 tl     vaniljasokeria
1 rkl      tomusokeria tai maun mukaan
 
lisäksi: 
Siro-sokeria
kuivattua vadelmarouhetta, puolukoita ja tomusokeria
mieleistä suklaata (esim. hasselpähkinä)
piparkakkuja
marenkeja
kanelitanko
jotain vihreää
 

Valmistus

  1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Laita uuni lämpiämään 175-200 °C asteeseen sillä aikaa, ydistä kuivat aineet ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon ja levitä taikina pellille. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 min.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä pellillä n. 5 min, jonka jälkeen kumoa paistunut torttulevy hyvin sokeroidulle leivinpaperille. Voit "silitellä" levyn pohjassa olevaa paperia samalla kun iroitat sitä.
  4. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jugurtti ja sokerit. Survo puolukat ja lisää seokseen. Maista - jos tarvitset mielestäsi lisää sokeria, lisää sitä.
  5. Levitä täyte jäähtyneen levyn päälle ja rullaa torttu aluspaperin avulla. Taita leivinpaperin päät tortun suojaksi, siirrä kylmään.


  6. Valmista päällinen: Vaahdota kerma, lisää jugurtti ja sokerit. Maista. Siisti halutessasi kääretortun päät leikkaamalla kapeat palat pois.
  7. Siirrä kääretorttu tarvittaessa tarjoilualustalle, koristele kermaseoksella, kuivatuilla marjoilla ja suklaalla.






  8. Tarjoile ja nauti hyvällä mielellä!
 

hakusanat: puolukkakääretorttu puolukkainen ruiskääretorttu kääretorttu leivonnaiset puolukka itsenäisyyspäivä joulureseptit joulu kakut

 

Kommentit

Suositut tekstit