Puolukkakääretorttu
Ruis ja puolukka toimivat hyvin yhdessä
Ruisjauhoista tehty puolukkakääretorttu ihastuttaa joulun herkuttelijoita raikkaalla maullaan.
Puolukkainen ruiskääretorttu valmistuu perusraaka-aineista eikä vaadi kovin paljon aikaa: lopputuloksena on kuitenkin näyttävä ja maukas jälkiruoka tai kahvihetken herkku.
Valmista kääretorttu täytteineen vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä - ruispohja ehtii näin saada kosteutta tarpeeksi. Voit koristella tortun juuri ennen tarjoilua. Erinomaisinta torttu on kahden yön yli levättyään.
Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta - tässä mukana keksisuklaata, tomusokeroituja puolukoita, piparkakkua, kanelitanko, vadelmarouhetta ja marenkeja, jotka maustettu on piparkakkumausteella. |
Puolukkakääretorttu (n. 10 hlölle)
Ainekset
pohja:
1 1/4 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1,5 dl kuohu- tai vispikermaa
3/4 dl paksua turkkilaista jugurttia (rasvaa 10%, esim. Salakis tai Rainbow)
2 dl puolukoita
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
päälle:
1,5 dl kuohu- tai vispikermaa
3/4 dl turkkilaista jugurttia (kuten yllä)
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria tai maun mukaan
lisäksi:
Siro-sokeria
kuivattua vadelmarouhetta, puolukoita ja tomusokeria
mieleistä suklaata (esim. hasselpähkinä)
piparkakkuja
marenkeja
kanelitanko
jotain vihreää
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Laita uuni lämpiämään 175-200 °C asteeseen sillä aikaa, ydistä kuivat aineet ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon ja levitä taikina pellille. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 min.
- Anna torttulevyn jäähtyä pellillä n. 5 min, jonka jälkeen kumoa paistunut torttulevy hyvin sokeroidulle leivinpaperille. Voit "silitellä" levyn pohjassa olevaa paperia samalla kun iroitat sitä.
- Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jugurtti ja sokerit. Survo puolukat ja lisää seokseen. Maista - jos tarvitset mielestäsi lisää sokeria, lisää sitä.
- Levitä täyte jäähtyneen levyn päälle ja rullaa torttu aluspaperin avulla. Taita leivinpaperin päät tortun suojaksi, siirrä kylmään.
- Valmista päällinen: Vaahdota kerma, lisää jugurtti ja sokerit. Maista. Siisti halutessasi kääretortun päät leikkaamalla kapeat palat pois.
- Siirrä kääretorttu tarvittaessa tarjoilualustalle, koristele kermaseoksella, kuivatuilla marjoilla ja suklaalla.
- Tarjoile ja nauti hyvällä mielellä!
hakusanat: puolukkakääretorttu puolukkainen ruiskääretorttu kääretorttu leivonnaiset puolukka itsenäisyyspäivä joulureseptit joulu kakut
Kommentit
Lähetä kommentti