Vaniljainen britakakku


Vaniljainen ja vadelmainen britakakku sulostuttaa äitienpäivää raikkaudellaan

Parhaimmalta tämä marenkitorttu maistuu tuoreilla marjoilla täytettynä. 

Vanhanajan britakakkuun verrattuna tässä on korvattu kermavaahto vaniljakreemillä - ja se toimii! Vinkin tähän otin Hyvä Terveys -lehdestä (2019).

Ohjeessa olen käyttänyt ulkomaisia tuoreita vadelmia sekä omia pakastemustikoita. Voit vaihtaa marjat mielisiksi - mm. pensasmustikalla saat näyttävyyttä enemmän. Ja mansikat käyvät mihin vain.

Jos haluat käyttää pakastemarjoja, koristele ja tarjoa britatorttu ennen kuin marjat ehtivät vetistyä. Kokemukseni mukaan se säilyy vielä ihan hyvänä seuraavaan päivään, kun säilytät sen viileässä.

Vadelma-pistaasipähkinä britakakku (n. 10 hlölle)

Ainekset:

pohja:
150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
4        kananmunan keltuaista
1 dl    vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl     leivinjauhetta
1 tl     kardemummaa
1,5 dl maitoa 
 
marenki:
4        kananmunan valkuaista
2 dl    hienoasokeria
1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä (ei suolattuja, 50 g riittää koko kakun tekoon)
 
täyte: 
1 pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta (100g)
5,5 dl kevytmaitoa
0,5 dl sitruunanmehua + sitruunan raastettu kuori
2 rkl   kuohu- tai vispikermaa päällisosaan

vadelmia 125 g (tai enemmän, jos haluat)
tavallisia tai pensasmustikoita n. 2 dl (tai enemmänkin)
tomusokeria
pistaasipähkinöitä
 

 Valmistus:

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Laita uuni lämpiämään 175 °C asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista huolellisesti ja lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon hyvin sekoittaen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pohjaa 175 °C asteessa 15 min. uunin keskitasolla.
  5. Valmista sillä aikaa marenkivaahto: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkauksen loppupuolella.
  6. Rouhi pistaasipähkinöitä 1/2 dl.
  7. Kun pohja on paistunut, levitä marenkivaahto sen päälle, lisää rouhitut pähkinät. Jatka paistamista vielä 10-15 min. Pohjasta saa tulla kauniin vaaleanruskea.


  8. Anna jäähtyä hyvin.
  9. Valmista täyte: Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehua 1/2 dl. Mittaa maito ja sitruunamehu kulhoon, lisää sitruunankuori ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa käsivatkaimella n. 3 min. ja siirrä astia kylmään 20 min. ajaksi.
  10. Leikkaa britapohja puoliksi ja aseta se sopivaan tarjoiluastiaan. 
  11. Ota vaniljakreemi kylmästä, sekoita lusikalla. Levitä puolet täytteestä pohjalevylle rennolla kädellä.



  12. Lisää päälle puolet vadelmista ja mustikoista. Nosta britapohjan toinen puoli kakun päälle.


  13. Siirrä tässä vaiheessa britakakku kylmään, jos se on tarkoitus syödä vasta seuraavana päivänä. Älä peitä, ettei marenki ala "hikoilla". Koristele kakku seuraavana päivänä kuten seuraavassa:
  14.  Jos britakakku on tarkoitus syödä samana päivänä, jatka tästä: Sekoita 2 rkl kermaa jäljelle jääneeseen vaniljatäytteeseen ja levitä se kauniisti kakun päälle. Lisää päälle loput vadelmat ja mustikat. Rouhi loput pistaasipähkinät ja ripottele kakun päälle. Siivilöi tomusokeria vielä koristeeksi.





  15. Nauti vaikka äitienpäivän kunniaksi! 💟

 

 
hakusanat: vaniljainen britakakku äitienpäivä helppo ihana vadelma pistaasipähkinä leivonta paras mustikka vaniljakreemi dr.oetker omiksikiloiksi omiksi kiloiksi britakakkuohje

Kommentit

Suositut tekstit