Helppo raparperi-päärynäpiirakka


Nopea ja helppo raparperi-päärynäpiirakka on suussasulava herkku vaniljajäätelön kanssa 

Suosin nykyään leivonnassa usein pullomargariinia sen terveellisen rasvakoostumuksen vuoksi. Voit halutessasi korvata pullomargariinin rasiamargariinilla tai voilla.

Piirakkaan tulee myös reilusti kaurahiutaleita; viljavalmisteista saa tärkeän kuidun lisäksi mm. rautaa, sinkkiä ja B-vitamiineja.

Raparperiherkku maistuu heti lämpimänä ja sulattaa jäätelön kivasti, mutta jos maltat odottaa seuraavaan päivään, lupaan, että sen maku vain paranee. Piirakan voi halutessaan lämmittää silloin.

Alkuperäinen päärynäpiirakkaohje on julkaistu Raision Valitse kuituja, valitset hyvinvointia -lehtisessä. Kyseistä ohjetta olen muokannut itselleni sopivaksi, ja raparperi sopii oivallisesti päärynän oheen.

Helppo raparperi-päärynäpiirakka (n. 8 annosta, vuoka Ø n. 25 cm)

Ainekset:

Pohja
1,5 dl         pullomargariinia tai 150 g sulaa rasvaa
1                kananamuna
0,75 dl       sokeria
0,75 dl       kaurahiutaleita
2,25-2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl          leivinjauhetta
-----
n. 200g      raparperia 
1 tlk           säilykepäärynöitä (n. 410g/230g)
-----
 
Muruseos päälle
0,5 dl         pullomargariinia tai 50 g sulaa rasvaa
0,5 dl         sokeria
1 tl             vaniljasokeria 
1,5 dl         kaurahiutaleita
-----
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Valmistus:

  1. Pese ja paloittele raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi. Jos varret ovat oikein paksuja/puumaisia, kuori ne. Valuta päärynänpalat ja leikkaa siivuiksi.
  2. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla (kätevintä) tai rasvaa ja jauhota se.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  4. Yhdistä pohjan kuivat aineet. 
  5. Sekoita rasvan joukkoon kananmuna ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä  jauhoja apuna.
  7. Aseta päärynäsiivut sekä raparperin palaset piirakkapohjan päälle.
  8. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä tasaisesti piirakan päälle.
  9. Paista uunin alaosassa 20-25 min. kauniin väriseksi. 
  10. Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

hakusanat: helppo nopea mehevä suussasulava raparperipiirakka raparperipäärynäpiirakka raparperi päärynä piirakka piirakat leivonnaiset omiksikiloiksi omiksi kiloiksi

 

Kommentit

Suositut tekstit