Valkosuklaa-piparijuustokakku


Jouluinen valkosuklaa-piparijuustokakku ilman uunia 

Helppo, herkullinen ja samettisen pehmeä valkosuklainen juustokakku valmistetaan ilman liivatetta. 

Ja mikä parasta - et tarvitse sen tekoon kovin paljon aikaa, kun jouluna tahtoo olla tuhat muutakin hommaa hoidettavana.

Piparkakkupohja vie kakun jouluiseen makumaailmoihin.

Päällä on liivatteeton valkosuklaatäyte, jonka löysin aikanaan Suomi 100 -kakkua tehdessäni Fazerin sivuilta ja olen tykästynyt siihen.
 
Valitse juustokakkuun tarvittaessa laktoosittomat tuotteet.

Valkosuklaan kaveriksi käyvät hyvin vähän kirpeämmät marjat, joten kakun koristeluun käyvät erinomaisesti esim. puolukat, karpalot tai punaherukat. 

Toisaalta isot pensasmustikat ja karhunvatukat ovat näyttäviä.

Lisäkoristeeksi sopvat myös marengit tai isot sokerikuulat

Valkosuklaa-piparijuustokakku (vuoka ⌀ 20cm)

Ainekset 

pohja: 
175 g piparkakkuja
50 g   margariinia (esim.laktoositon Keiju) tai voita

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl    tomusokeria
2 dl    kuohukermaa
200 g valkosuklaata

päälle:
marjoja (puolukka, karpalo)
tomusokeria
marenkeja tai piparkakkuja
isoja sokerikuulia
jotain vihreää ( esim.rosmariinin tai havun oksia)

 Valmistus

  1. Leikkaa leivinpaperista pohjapaperi irtopohjavuoan pohjalle niin, että paperi jää vuoan ulkopuolelle. Muotoile saksilla reunat. 
  2. Öljyä vuoan reunaosa kevyesti esim.öljyllä ja tomusokeroi. Karista ylimääräsokeri pois. Näin saat siistin reunan kakkuun.
  3. Sulata margariini/voi ja murskaa piparkakut esim.monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita aineet massaksi ja taputtele se vuoan pohjalle. Siirrä kylmään.
  4. Ota tuorejuusto huoneen lämpöön pari tuntia ennen täytteen tekoa.
  5. Valmista sitten täyte: Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa, mutta älä päästä sitä missään vaiheessa liian kuumaksi. 
  6. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää tomusokeri siihen. 
  7. Vatkaa kerma mutta älä aivan kovaksi vaahdoksi - vähän niin kuin "viittä vaille" valmiiksi.
  8. Yhdistä jäähtynyt mutta juokseva valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään. Lisää kermavaahto joukkoon.
  9. Nostele valkosuklaamassa kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita. Siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin yhden yön ylitse, jotta täyte ehtii kiintetyä.
  10. Koristelu: Irrota varovasti reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille (leivinpaperipalojen avulla). Aseta marjat ja marengit kakun päälle haluamallasi tavalla. Lisää vihreää sekä tomusokeria "lumeksi".


Koristeluvinkkinä aiempi itsenäsyyspäivänkakku.Pensasmustikoilla, marengeilla ja suurilla sokerikuulilla saa kakkuun näyttävyyttä.

hakusanat: valkosuklaa piparijuustokakku valkosuklaakakku piparkakku laktoositon liivatteeton joulu joulunajan ohjeet juustokakku juustokakut kakut leivonnaiset omiksikiloiksi omiksi kiloiksi




Kommentit

Suositut tekstit