Lohikiusaus


Valmiista perunasipulisuikaleista ja kylmäsavu-/graavilohesta valmistat helposti isonkin annoksen lohikiusausta.

Ohjeeni mukailee Valion vastaavaa ohjetta, ja siitä riittää syötävää 7-8 nälkäiselle ruokailijalle, lapsiväelle enemmänkin.

Jos ruokaa jää yli, voit lämmittää sitä vaikka seuraavana päivänä. Tähteen voit pakastaakin, mutta perunasuikaleet tahtovat vetistyä pakastuksen aikana, joten suosittelen ruoan lämmittämistä silloin paistinpannulla.

Jos käytät valmiiksi suolattua kalaa, ole varovainen lisäsuolan kanssa (varsinkin jos sitruunapippurissa on lisättyä suolaa). Suolaa voit helposti lisätä sitten valmiiseen ruokaan, jos siltä tuntuu.

Juhlavuutta saat ruokaa käyttämällä rasvaisempia maitotuotteita.

Itse tykkään hyvin haudutetusta ruoasta, mutta jos haluat, voit nipistää antamastani paistoajasta 20-30 min.


Lohikiusaus (n. 7- 8 annosta)

Ainekset

1,5 kg       perunasipulisekoitusta (pakaste)
400-500 g kylmäsavustettua/graavattua lohta
tuoretta (tai kuivattua) tilliä
6 dl           15 % -ruokakermaa TAI 3 dl kuohukermaa+3 dl maitoa
1,5 tl         sitruunapippuria (ei lisättyä suolaa)
1/2-1 tl      suolaa

rasvaa vuoan voiteluun

Valmistus

  1. Voitele iso vuoka (n. 23-30 cm) ja laita uuni lämpiämään 175-200 asteeseen.
  2. Lado puolet perunasipulisekoituksesta vuoan pohjalle.
  3. Lado lohiviipaleet perunoiden päälle.

  4. Lisää lohien päälle tilliä.
  5. Kaada loput perunat lohikerroksen päälle, lisää kerros tilliä.
  6. Sekoita ruokakermaan sitruunapippuri ja suola ja kaada seos tasaisesti ruoan joukkoon.



  7. Paista 175-200 asteessa n. 1h. Laita sitten folio päälle, pudota lämpötila 160-175 asteeseen ja hauduta vielä n. 1h.
  
  

hakusanat: helppo lohikiusaus resepti kylmäsavulohi graavi lohi perunasipulisekoitus puolivalmis arkiruoka lämpimät ruoat omiksikiloiksi omiksi kiloiksi

Kommentit

Suositut tekstit