Mustikkapiirakka (myös gluteeniton versio)


Kansallisen mustikkapiirakkapäivän kunniaksi leivoin kesän ensimmäistä marjoista mehevän mustikkapiirakan.

Tässä on muropohjaisen mustikkapiirakan suosikkireseptini
.
Jos haluat, voit tehdä sen myös gluteenittomana ja laktoosittomana, kun valitset sopivat aineet. Kuohukerman voit hyvin korvata keveämmällä vaihtoehdolla, esim. ruokakermalla. Maitorahkan tilalla voit kokeilla esim. kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia.

Piirakka kannattaa antaa jäähtyä kunnllolla ennen syömistä; mehevimmillään se on seuraavana päivänä  

Voit kokeilla piirakkapohjaa myös muille marjoille tai vaikka omenalle; leikkaa omenat lohkoiksi, ripottele kanelia päälle ja lopuksi rahkaseos.

Mustikkapiirakka (vuoka ø n. 27-30 cm)

Ainekset

pohja:

125 g       rasvaseosta (Oivariini) tai margariinia (esim. laktoositon Keiju)
1 dl          sokeria
1              kananmuna
2,75-3 dl  erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl       perunajauhoja  TAI gluteenittomaan versioon mol. jauhojen tilalle yht. 3,5 dl Semper finmix -jauhoseosta
1,5 tl        leivinjauhetta
0,5 dl       kuohukermaa (laktoositon)


päälle:

4-5 dl       tuoreita tai pakastettuja mustikoita

2              kananmunaa

1,5 dl       kuohukermaa (laktoositon)
n. 150 g   maustamatonta maitorahkaa (laktoositon)
3/4-1 dl    sokeria (jos pakastetuissa mustikoissa sokeria, voit laittaa tuon vähemmän määrän)
1,5 tl        vaniljasokeria

Valmistus

  1. Voitele ja jauhota tarvittaessa piirasvuoka (halkaisija n. 27 cm). Jos teet gluteenitonta piirakkaa, muista jauhottaa vuoka oikeilla jauhoilla. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää muna hyvin vatkaten.
  4. Yhdistä kuivat aineet, lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa.
  5. Taputtele taikina piirasvuokaan, käytä jauhoja apuna, tee reunat.

  6. Ripottele päälle mustikat.

  7. Vatkaa täytteen munat rikki, lisää kerma, maitorahka, sokeri sekä vaniljasokeri.
  8. Kaada marjojen päälle.

  9. Paista enemmän uunin alaosassa 200 asteessa n. 25-30 min. kauniin väriseksi.
  10. Anna jäähtyä hyvin. Parhaimmillaan piirakka on hyvin jäähtyneenä ja vetäytyneenä.

     

hakusanat: mustikkapiirakka mustikka rahka peunajauho mustikkarahkapiirakka helppo paras piirakka makeat piirakat marjapiirakka gluteeniton omiksikiloiksi omiksi kiloiksi leivonta resepti

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Se oli kauniisti sanottu; sinulla itselläsi on niin huippuhyviä kuvia ihanista kakuistasi!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit