Broileripastavuoka


Kasvisten lisääminen ruokavalioon vaatii vähän viitseliäisyyttä mutta on lopulta hyvin helppoa.
Tähän broileripastavuokaan olen käyttänyt sipulia, valkosipulia, paprikaa, säilyketomaattia sekä pinaattia.

Pastaksi kannattaa valita jokin täysjyväpasta, koska siinä on enemmän kuitua kuin perusmakaronissa.

Broileri on hunajamarinoitua paistisuikaletta ja maitokastikkeen juustoksi olen laittanut emmental-tyyppisen juuston. Filesuikalettakin voi käyttää, mutta lopputulos ei ole ihan yhtä mehevä kuin paistisuikaleella.

Tavallisessa emmental-juustossa on suolaa n. 0,7 %, jolloin mukaan voi hyvin laittaa kokonaisen kanafondin/kanaliemikuution, mutta jos käytät esim. Polar 15 % -juustoa (suolaa 1,3 %), voi fondimäärän vähentäminen olla paikallaan. Suolaa saat lisää purkista ruoan päälle, jos maku jää mielestäsi vähäsuolaiseksi.


Broileripastavuoka (n. 7-8 hlölle)

Ainekset

2 rkl                  öljyä 
1-2                    sipulia (tai pala purjoa)
400-450 g         hunajamarinoituja paistisuikaleita (tai filesuikaletta)

6 dl                   täysjyväpastaa, esim. Torinon täysjyvä cappelli

1                       paprika
3-4                    valkosipulinkynttä
1 prk                 tomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
1/2-1                 kanafondi/kanaliemikuutio
1 pss (=150 g) pakastepinaattia
1 tl                    basilikaa tai oreganoa
1/2-3/4 tl           mustapippuria

maitokastike:
30 g                  voita tai rasvaseosta tai margariinia (vähintään 70% rasvaa)
1/2 dl                erikoisvehnäjauhoja
5 dl                   kevytmaitoa
150 g                emmental-juustoa
n.15                  viherpippuria murskattuna 

vuoka n. 22 cm x 30 cm x 5 cm

rasvaa vuoan voiteluun


Valmistus

  1. Aloita kasviksista: pese paprika (ja purjo); kuutioi sipulit ja paprika. Kuori valkosipulit valmiiksi. Murskaa tomaatit, jos käytät kokanaisia säilyketomaatteja.
  2. Ota pakastepinaatti sulamaan.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerisuikaleet kevyesti. Lisää joukkoon sipulit, purista valkosipulit mukaan. Lisää paprika.
  4. Laita pastavesi kiehumaan (ks. pakkauksen ohje, n. 2l).
  5. Lisää broilerin ja kasvisten joukkoon säilyketomaatti, kanafondi sekä pakastepinaatti. Kiehauta ja lisää mausteet. Anna hautua.

  6. Kun pastavesi alkaa kiehua, lisää hieman suolaa ja pasta. Keitä ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 175-200 °C asteeseen.
  7. Valmista maitokastike: sulata rasva pannulla, lisää jauhot mukaan kuumentaen. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan puuhaarukalla voimakkasti sekoittaen, kuumenna joka maitoerän lisäyksen jälkeen. Kun kaikki maito on seoksessa, anna kiehahtaa koko ajan hämmentäen ja sammuta levy. Älä päästä palamaan pohjaan.
  8. Lisää joukkoon juustoraaste ja murskattu viherpippuri. Jos haluat, voit jättää osan juustoraasteesta vuoan päälle laitettavaksi.

    Tässä olen laittanut cheddar-raastetta; sekin käy, mutta minusta maku on liian mieto.
  9. Voitele vuoka. Kaada pasta ja broilerikasvisseos vuokaan ja sekoita.

  10. Kaada ja levitä maitokastike päälle. Ripottele päälle halutessasi loput juustoraasteesta.
  11. Paista uunin keskitasolla n. 40-45 min. Laita folio vuoan päälle n. puolessa välissä paistoa. Mehevimmän vuoan saat, kun annat ruoan hautua uunin jälkilämmössä n. puoli tuntia vielä paiston jälkeen.
  12. Tarjoa ruoka raikkaan salaatin ja tuoreen vaalean leivän kanssa.


Jos haluat, voit kokeilla laittaa puolet pastasta ja broileriseoksesta vuokaan, sitten puolet maitokastikkeesta. Laita sitten loput pastasta ja broileriseoksesta ja loppu maitokastikkeesta päälle.

hakusanat: broileri pasta pinaatti arkiruoka broileripastavuoka pastavuoka broilerivuoka omiksi kiloiksi omiksikiloiksi resepti lämpimät ruoat
 

Kommentit

Suositut tekstit