Laskiaispullat (maidoton)
Jos haluat laskiaispullista kokonaan ja ehdottomasti maidottomat, valitse väliin laitettavaksi kermaksi jokin kasvipohjainen kermavalmiste. Koska itselläni ei maidottomuuteen ollut tarvista, laitoin väliin tavallista laktoositonta kuohukermaa, jonka maustoin ripauksella tomu- ja vaniljasokeria. Hilloksi laitoin edellispäivänä keittämäni mustikkahillon, joka sopii mielestäni erinomaisesti laskiaispullien väliin!
Ohje muuntuu helposti myös vegaaniseksi, kun jätät munan pois (jauhojen määrää voi vähän vähentää) ja käyttää kasvipohjaisia tuotteita rasvan ja kermavaahdon tilalla. Tätä ohjetta voit käyttää myös laskiaispullakakun vegaanisen version tekoon! Löydät tavallisen laskiaispullakakun ohjeen tästä: https://omiksikiloiksi.blogspot.com/2017/02/laskiaispullakakku-tai-10-pullaa.html
Ps. Tätä reseptiä voit hyödyntää ihan tavalliseen pullataikinaankin. Voit vaihtaa soijajuoman ja margariinin tavalliseen maitoon ja esim. voihin.
Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti.
Laskiaispullat (n. 20-24 pyöreätä pullaa)
Ainekset
pullataikina:
5 dl vaniljan makuista soijajuomaa
50 g hiivaa
1 1/2 rkl kardemummaa
2/3-1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 sokeria
1 kananmuna
n. 14 dl erikoisvehnäjauhoja
200 g maidotonta ja laktoositonta margariinia (esim. Keiju)
1 kananmuna tai soija- tai kauramaitoa voiteluun
väliin (riittää n. 10-12 pullaan):
(mustikka)hilloa
2 dl kasvipohjaista kermavalmistetta, esim. kaurakerma tai tavallista kermaa (jos maidottomuus ei ehdotonta)
1-2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
päälle:
tomusokeria
Valmistus
- Valmista pullataikina. Jos haluat vielä perusteellisemmat työvaiheet, löydät ne TÄSTÄ
- Liota hiiva kädenlämpöiseen soijajuomaan. Sekoita joukkoon kardemumma, suola, vaniljasokeri ja sokeri.
- Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Lisää jauhot taikinanesteeseen 1 dl kerrallaan. Kun taikinassa on n. 10 dl jauhoja, alusta (=vaivaa) taikinaa n. 5 min.
- Lisää sitten 1 dl jauhoja sekä pehmeä rasva. Vaivaa hyvin.
- Lisää loput jauhot. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoilta.
- Kohota taikina vedottomassa paikassa (esim. mikro) liinalla peitettynä n. 40 min.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle, vaivaa ilmat pois ja jaa taikina kahteen tai kolmeen taikinapalaan.
- Pyöritä taikinapala pötköksi ja jaa se n. 7 osaan (tai mieleisiksi paloiksi).
- Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille.
- Kun ensimmäinen pelti on valmis, peitä se liinalla ja aseta pelti esim. lieden päälle. Laita uuni lämpiämään 200-225 °C. Vispaa voitelukananmuna valmiiksi.
- Kun uuni on lämmennyt, voitele pullat ja paista 200-225 °C:ssa 10-14 min. kauniin ruskeiksi.
- Voitele ja paista loput pullat. Peitä paistuneet pullat liinalla.
- Kun pullat ovat jäähtyneet, vispaa kasvipohjainen kermavalmiste/tavallinen kerma vaahdoksi. Makeuta tomu- ja vaniljasokerilla.
- Leikkaa pullista "hattu" pois sahalaitaisella veitsellä.
- Lisää pohjan päälle hilloa ja kermaseosta. Voit myös pursottaa kerman, jolloin saat kauniimman lopputuloksen. Sulje kannella.
- Aseta pullat tarjoilualustalle ja siivilöi tomusokeria päälle.
hakusanat: laskiaispullat paras laskiaispulla maidoton ohje pulla pullat omiksi kiloiksi omiksikiloiksi pullataikinaresepti laskiaispullaresepti resepti pullataikina kaurajuoma soijajuoma kauramaito soijamaito vegaaninen leivonta resepti
Niin herkullisen näköisiä, kauniita ja ihanan erilaisia laskiaispullia! ♥
VastaaPoistaKaunis kiitos Kanelitytön kakkuparatiisi! <3 Nykypäivänä on niin helppo korvata leivonnassa perinteiset maitotuotteet, kun vaihtoehtoja on paljon. Vielä kauniimmat pullista saa, kun pursottaa kerman väliin.
Poista