Laskiaispullakakku (tai 10 pullaa)


Laskiaispullia ja -reseptiä on varmasti yhtä monta kuin on syöjääkin - toinen tykkää mantelitäytteestä, toinen mansikkahillosta ja kermavaahdosta pullan täytteenä.

Kokeilin tehdä laskiaispullat bostonkakun muotoon; varttilitran taikina riitti juuri sopivasti täyttämään irtopohjavuoan, mutta samasta määrästä syntyy myös 10 isohkoa irtopullaa, jos ei halua leipoa pullia kakun muotoon.

Leikkasin paistuneen kakun kahteen osaan ja väliin laitoin hyvästi mansikkahilloa ja turkkilaisella jugurtilla jatkettua kermavaahtoa.

Tätä muhkeaa kakkua voi leikata kuin kakkua konsanaan, mutta palasen voi ottaa myös yksittäisen pullan rajoja pitkin leikkaamalla. Apuna kannattaa käyttää jotain sahateräistä veistä. Yllättävän hyvin kakku oli myös lusikoitavissa lautaselta syöjän suuhun!

Laskiaispullakakkuni löytyy myös Anna-lehden ruoka-artikkelista: http://anna.fi/ruoka/ruokajutut/laskiaispullakakku-trendikas-ja-vastustamaton-kermaunelma-valmistuu-perinteisia-laskiaispullia-helpommin


Laskiaispullakakku maistuu kesälläkin! Tässä kakussa on mustikkahilloa mansikkahillon tilalla.


Lisätty 3.2.-18:
Jos haluat, voit tehdä alla olevan taikinaohjeen mukaan (eli 2,5 dl neste pullataikinaan) 8 mantelitäytteistä kierrepullaa ja paistaa pullat kahdessa pienessä leipävuoassa (4 pullaa/vuoka). Mantelitäytteen aineet edempänä: Sekoita pehmeä rasva ja sokerit. Levitä täyte kaulitun taikinalevyn päälle. Raasta mantelimassa päälle ja kierrä rullalle. Aseta kierrepullat vuokiin. Kohota, voitele, paista ja täytä kuten isompi laskiaispullakakku. 

 

Mantelitäytteiset laskiaispullakakut.


 Maidottomat laskiaispullat -ohjeen löydät:
 

Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti. 

Laskiaispullakakku (tai 10 isohkoa irtopullaa)


1/2      annos pullataikinaa  (löydät TÄSTÄ)
(Huom! Laita taikinaan 1 kananmuna ja jauhoja n. 8 dl, kun teet vain 1/2 annosta TAI laita 2 rkl vatkatusta kananmunasta ja lopun voit käyttää pullan voiteluun ennen paistoa!)

                   irtopohjavuoka (ø n. 23-24 cm)
                   vehnäjauhoja leipomiseen

1                 kananmuna 
                   raesokeria
                   mantelilastuja

väliin:

2-3 dl         mansikkahilloa
2 dl             kuohukermaa
vajaa 2 dl   turkkilaista jugurttia
2-3 rkl        tomusokeria
2 tl              vaniljasokeria 

Ohje mantelitäytteelle:

1 dl            tomusokeria
n. 50 g       voita tai margariinia
2 tl             vaniljasokeria
100 g         raastettua mantelimassaa


  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla. 
    Voitele irtopohjavuoka rasvalla taikinan kohotessa. Voit laittaa leivinpaperin pohjan ja reunan väliin. Rasvaa tällöin vain reunat.
  2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmat pois. Pyöritä taikina tasaiseksi pötköksi ja leikkaa se 10 yhtä suureen palaseen.

  3. Pyöritä palaset pulliksi ja asettele ne vuokaan: 7 kpl vuoan kehälle ja 3 kpl keskelle.

  4. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 30 min. Laita uuni lämpiämään kohoamisen loppupuolella 175-200 asteeseen uunistasi riippuen.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

  6. Paista 175-200 asteessa n. 25-30 min. Hyvä paistokorkeus on enemmän uunin alaosassa.
  7. Anna paistuneen kakun seisahtaa hetken (n. 5 min.) ennen vuoan irroittamista.

  8. Poista vuoka ja jäähdytä kakku liinalla peitettynä esim. uuniritilän päällä.

  9. Kun kakku alkaa olla jäähtynyt, valmista kermatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää turkkilainen jugurtti sekä tomu- ja vaniljasokeri.

  10. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi ja siirrä pohjalevy tarjoiluastialle. Levitä täytteet pohjalevyn päälle.
    Halkaise...
    ...levitä hillo...
    ...ja lisää kermaseos. Mustikkahillollakin saat ihanan makuisen kakun!


  11. Nosta lopuksi varoen kansi päälle.
  12. Tarjoa heti tai siirrä jääkaappiin odottamaan.

hakusanat: laskiainen paras helppo laskiaispullakakku laskiaispulla manteli mansikka pulla pullat pullataikina mantelitäyte kakut pullakakku omiksi kiloiksi omiksikiloiksi mantelimassa laskiaispullille leivonta resepti

Kommentit

Suositut tekstit