Rahkapullat
Sitruunaiset perinteiset rahkapullat ovat ehkä maailman parhaita. |
Kevät ja lähestyvä pääsiäinen innostaa leipomaan raikkaita leivonnaisia kuten näitä perinteisiä sitruunaisia rahkapullia. Ehkä maailman parhaita! :)
Sitruuna on yksi lempiaineistani leivonnassa, ja sillä saat maustettua myös rahkapullien täytteen. Voit korvata rusinat muilla kuivatuilla hedelmillä (esim. aprikoosi). Voit kuutioida myös säilykepersikoita ja lisätä ne täytteeseen.
Rahktäytteestä riittää n. 20 pullalle. Jos valmistat 0,5 l taikinan (josta tulee n. 28-30 pyöreätä pullaa), voit leipoa ylijäävästä taikinasta vaikka tavallisia pyöreitä pullia.
Mukavia leivontahetkiä!
Rahkapullat (n.20 kpl)
Ainekset
1/2 l pullataikina, ohje löytyy Pullataikina
sitruunainen rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl rusinoita tai kuivattuja aprikooseja paloiteltuna (~100 g) tai säilykepersikan palasia
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maissijauhoa
1/2 sitruunan raastettu kuori
voiteluun:
1 kananmuna
Valmistus
- Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Kohota n. 45 min. vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
- Leivo pullat pyöreiksi pulliksi, kohota liinan alla vähintään 15. min. Valmista rahkapullien täyte pullien kohotessa.
- Kun pullat ovat kohonneet, paina lasinpohjalla pulliin kolot ja voitele reunat munalla.
Kolot on kätevä tehdä lasinpohjalla. - Täytä pullat rahkaseoksella.
Täytetyt rahkapullat.
- Paista 200-225 astessa 10-13 min. Anna jäähtyä syöntilämpimäksi.
Tuoreen rahkapullan tuoksu on vastustamaton.
Kommentit
Lähetä kommentti