Kuningatarpiirakka
Ihanan makean täytteen salaisuus on kondensoitu maito, joka tuo leivonnaiseen kinuskisen vivahteen
Pakkasmarja järjesti Maailman paras marjapiirakka -kisan lokakuussa 2020, ja osallistuin siihen tällä marjaisalla kuningatarpiirakallani: piirakka syntyy mureasta pohjasta sekä mustikoista ja vadelmista.
Kuningatarpiirakka maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjoilla sen vadelmakastikkeen kera.
Alunperin suunnittelin tarjoilevani tämän kinuskikastikkeen kanssa, mutta makuyhdistelmä oli myös perheraadilleni liian makea. Vaikka päävoittoa ei tällä kertaa tullutkaan, olen iloinen, että pääsin finaalikuusikkoon!
Ideanani oli tehdä marjapiirakka, joka sisältää reilusti marjaa, on helppo tehdä ja onnistuu myös gluteenittomana. Pieni juju tulee kinuskin mausta. Ohje löytyy Pakkasmarjan sivuiltakin: https://www.pakkasmarja.fi/resepti/kuningatarpiirakka/
Keväällä 2019 osallistuin Pakkasmarjan vadelmakakkukisaan ja silloinkin pääsin kakkureseptilläni finaaliin. Sen resepti löytyy niin ikään Pakkasmarjan sivuilta, mutta myös täältä blogistani: Vadelma-marenkikakku
Kuningatarpiirakka
Ainekset
piirakkapohja:
täyte:
kastike ja koristelu:
Valmistus
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 30 cm, voit käyttää myös pienempää vuokaa, jolloin pohjasta ja reunoista tulee vähän paksummat).
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva.
- Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen ruokakerman kanssa.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoa apuna.
- Levitä mustikat ja vadelmat piirakan päälle.
- Vatkaa täytteen munat rikki, lisää kondensoitu maito, vaniljatuorejuusto, sokeri (jos tarpeen) sekä maissitärkkelys. Vatkaa tasaiseksi. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakka uunin alaosassa n. 25-30 min. kauniin väriseksi.
- Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista vadelmakastike: Soseuta 200 g sulaneita tai tuoreita vadelmia ja sokeri esim.sauvasekoittimella. Paseeraa eli painele lusikalla sose siivilän läpi - näin saat tasaisen kastikkeen.
- Tarjoile piirakka varovasti lämmitetyn kastikkeen kanssa. Piirakka maistuu herkulliselta myös ihan siltään.
Kommentit
Lähetä kommentti