Glögisilli
Muutama vuosi sitten löysin hyvän glögisilliohjeen Kotilieden paras joulu -kirjasta (2013) ja tätä olen tehnyt aivan ohjeen mukaan viime jouluina. Tahdon sen jakaa reseptin myös teille. Ohje on gluteeniton ja laktoositon.
Joulupöydän kalatarjoilusta meiltä löytyy vähintään itsegraavattua lohta sekä kaupan hyllyltä ostettua sipulisilliä. Lipeäkala kuului lapsuuteni jouluun, mutta en suostunut sitä silloin edes maistamaan.
Nyt aikuisiällä laitan ja syön sitä mielelläni - se on yhtä lempeän makuista kuin kananmunakastike hyvän maitokastikkeen ja maustepippurin kanssa. Harmikseni osa lipeäkalasta jää kuitenkin usein syömättä, koska suurin osa perheestä ei suostu sitä syömään; tänä koronavuonna jätän sen laittamatta.
Glögisilli (10 annosta, valmistusaika 15 min. + maustumisaika 2 päivää)
Ainekset
4 kevytsuolattua sillifileetä
2 punasipulia
2 laakerinlehteä
muutama kokonainen mauste- ja valkopippuri
liemi:
2 dl valmista glögijuomaa
1 dl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
Valmistus
- Paloittele sillifileet. Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
- Lado sillipalat, sipulirenkaat, laakerinlehdet ja pippurit tölkkiin kerroksittain.
- Sekoita liemen aineet keskenään ja kaada liemi sillin päälle tölkkiin.
- Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.
hakusanat: glögisilli ohje glögi silli joulusilli joulukala joulu itsetehty helppo gluteeniton laktoositon jouluresepti omiksikiloiksi omiksi kiloiksi resepti
Kommentit
Lähetä kommentti