Valkosuklaakakku mustikkasydämellä


Mustikkahillo on kakun yllätys

Kyselin jokin aika sitten Instagramissa seuraajieni toiveita koskien itsenäisyyspäivän kakkua. Sainkin sieltä kivan toiveen tehdä valkosuklaakakun, jossa on mustikkasydän, ja päätin toteuttaa sen. 
 
Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksikin tein valkosuklaakakun ilman liivatetta - etsintöjeni jälkeen löysin Fazerin sivuilta yksinkertaisen valkosuklaatäyteohjeen, jota olen hyödyntänyt useasti. Suomi 100 -kakkuni oli Instagramissa kovasti tykätty, mistä olen edelleen niin otettu. Ohjeen voit katsoa Suomi 100 -kakku
 
Tämän mustikkasydänkakun tein hieman pienempään irtopohjavuokaan; alla on digestive-pohja, sen päällä kerros itsetehtyä mustikkahilloa, ja täyte on periaattessa sama kuin Suomi 100 -kakussa. 
 
Koristeluun käytin pensasmustikoita ja Kantolan valkosuklaisia pallopipareita, joka oli tuotteena herkullinen yllätys! Kaipailin myös karhunvatukoita, mutta en löytänyt niitä kaupasta juuri tuolloin.
 
Mustikkahilloa minulla oli omasta takaa jääkaapissa, kun keitin sitä syksyllä useamman purkillisen. Jos haluat keittää hillon itse, Dansukkerin hillosokerilla onnistut varmasti:
 
Gluteeniton valkosuklaakakku onnistuu, kun valitset pohjaan gluteenittomat keksit. Tarkista myös valkosuklaan aineluettelo, ettei se sisällä kotimaisia viljoja.

Kakku valmistuu ilman liivatetta, ja se säilyy hyvänä jääkaapissa useamman vuorokauden. Kakku on makea, joten pienestä kakusta riittää hyvin useammalle syöjälle.
 
 
Idea: Voit halutessasi lisätä kakun marjaisuutta sekoittamalla mustikkahilloon 1 dl mustikoita!
 
Katso myös muut joulunajan herkulliset ohjeet tästä.
 

 

Valkosuklaakakku mustikkasydämellä (n. 8-10 hlö,vuoka Ø 20 cm)

Ainekset

pohja:
200 g digestive-keksejä
60 g   voita, rasvaseosta tai margariinia
-----
väliin:
 2 dl   mustikkahilloa
-----
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl    tomusokeria
2 dl    vispikermaa
200 g valkosuklaata
-----
koristeeksi:
pensasmustikoita
karhunvatukoita
valkosuklaapalloja: esim. Kantolan pallopipari, valkosuklaa
tomusokeria

Valmistus

  1. Ota tuorejuustot huoneenlämpöön. Sulata rasva varovasti esim. mikrossa ja murskaa keksit hienoksi (kätevästi käy, kun laitat keksit muovipussiin ja nuijit lihanuijalla).
  2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Yhdistä sula rasva ja keksimurut. Taputtele seos tasaisesti vuoan pohjalle. Siirrä kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Lisää mustikkahillo pohjan päälle, jätä reunat paljaaksi.


  4. Siirrä kakkupohja jääkaappiin.
  5. Valmista täyte: Paloittele valkosuklaa ja sulata se varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa, mutta varo päästämästä liian kuumaksi erityisesti, jos sulatat mikrossa!
  6. Sekoita tuorejuustot keskenään ja siivilöi tomusokeri joukkoon.
  7. Vatkaa kerma.
  8. Yhdistä jäähtynyt mutta juokseva valkosuklaa ja tuorejuustoseos. Lisää kermavaahto joukkoon.

    Joskus valkosuklaaseos saattaa muuttua kokkareiseksi, mutta nyt se onnistui hyvin.

  9. Nostele valkosuklaamassa kakkupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään yön yli.

    Aloita täytteen laitto reunoilta, että hillo pysyy varmasti keskellä.

    Tasoita ja laita kylmään.


  10. Irrota kakku vuoasta ja koristele vähän ennen tarjoilua.

Mustikkahillo on tämän kakun makea yllätys.

hakusanat: valkosuklaakakku ilman liivatetta mustikkasydämellä mustikkasydän helppo itsenäisyyspäivän resepti mustikkakakku kakku kakut ilman liivatetta mustikka valkosuklaa pallopipari juustokakut valkosuklaareseptit itsenäisyyspäivä gluteeniton joulunajan ohjeet omiksi kiloiksi omiksikiloiksi leivonta äitienpäivä joulureseptit  joulu

Kommentit

Suositut tekstit