Helppo sitruunarahka
Valmiista sitruunarahkasta valmistuu helppo ja makea pääsiäisen jälkiruoka
Käytin neljän annoksen tekemiseen ison purkin säilykehedelmiä, mutta tilalle voisi laittaa myös 400g hilloja, jos vain sellaisia on pakastimessa. Jos aikaa riittää, voit tehdä hedelmäsekoituksen myös tuoreista hedelmistä - omenaa, päärynää, banaania ja muutama säilötty kirsikka -niitä löytyy kaupasta leivontatarvikkeiden hyllyltä kirkkaassa muovirasiassa.
Päälle tulevan suklaakastikkeen voit jättää pois, jos se tuntuu liian makealta.
Ps. Avasin jälkiruoan tekoa varten ensin pienemmän purkin säilykehedelmää. Yllätys oli suuri, kun purkista juoksi ulos melko ison kotihämähäkin kokoinen musta hämähäkki 😨 Kiireen vilkkaa sain nakattua sen pihalle. Sen jälkeen aloin tutkia, missä purkki oli pakattu: hedelmien purkitus oli tehty Kiinassa, mm. kirsikat olivat puolestaan Italiasta. Sen sijaan kaapissani ollut varapurkki oli espanjalaista alkuperää.
Aion jatkossa tarkistaa entistä paremmin, että ostamiani ruokatuotteita ei rahdata toiselta puolelta maapalloa!
Katso myös pääsiäisen helppo hedelmärahkaohje tästä.
Helppo sitruunarahka (4 annosta)
Ainekset:
1 iso purkki säilykehedelmiä (~840/480g) tai 400 g hilloja (pakastetut käyvät hyvin!) tai kuorittuja ja paloiteltuja tuoreita hedelmiä
400 g sitruunarahkaa
4 rkl kaurahiutaleita
2-4 rkl fariinisokeria
suklaakastiketta
pieniä pääsiäismunia
Valmistus:
- Valuta säilykehedelmistä liemi pois ja jätä valumaan hetkeksi siivilään. Vaihtoehtoisesti kuori ja paloittele tuoreet hedelmät.
- Sekoita kaurahiutaleet sitruunarahkaan.
- Siirrä hedelmät tai hillat pannulle ja kuumenna ne keskilämmöllä. Lisää 2 rkl fariinisokeria ja anna sen sulaa hedelmien joukkoon. Huom! Jos käytät tuoreita hedelmiä tai hilloja, voit laittaa sokeria 3-4 rkl. Tarkista maku.
- Jaa lämpimät hedelmänpalat jälkiruoka-astoihin ja lusikoi sitruunarahka päälle.
- Koristele suklaakastikkeella ja -munilla. Voit jättää päällisten laiton myös jokaisen syöjän valittavaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti