Hedelmärahka




Helppo hedelmärahka sopii hyvin pääsiäisen jälkiruoaksi mämmiä vierastaville.

Mehua ja marmeladia vaihtamalla saat rahkasta lukuisia eri versioita. Jos rusinat eivät maistu, vaihda ne muihin kuivattuihin hedelmiin tai jätä pois kokonaan; silloin voi olla tarve lisätä hieman sokerin määrää. Perusannoksesta tulee juuri sopiva jälkiruoka viidelle syöjälle.

Ohje pitäisi toimia myös vegaanisena - vaihda kuohukerma esim. kauravispiin ja maitorahkan voit korvata soijajugurtilla.

Hedelmärahka (5 hlölle)

Ainekset

2 dl    kuohu- tai vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl   tomusokeria (tavallinenkin käy)
2 tl     vaniljasokeria
1/2 dl appelsiinimarmeladia
1 dl    mantelirouhetta
1/2 dl hedelmämehujuomaa (sekoitusta tai omenamehua)/täysmehua
1 dl    rusinoita

koristeeksi päälle esim. viinirypäleitä, persikkaa, papaijaa, suklaarouhetta




Valmistus

  1. Vispaa kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon maitorahka, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  3. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Maista vielä lopuksi ja lisää sokeria tarvittaessa.
  4. Jaa rahka jälkiruoka-astioihin. Säilytä kylmässä. Koristele annokset hedelmänpaloilla juuri ennen tarjoilua. 

 
hakusanat: manteli appelsiini rusina jälkiruoka välipala hedelmärahka rahkajälkiruoka pääsiäinen pääsiäisrahka helppo raikas jouluinen kuohukerma gluteeniton vegaaninen resepti

Kommentit

Suositut tekstit