Puolukkamuffinssit
Poikkeus vahvistaa säännön: muffinsseihin kannattaa käyttää kylmiä kananmunia. Sen pitäisi edesauttaa "töppyrän" muodostumista muffinssin päälle. Kokeilemalla selviää!
Liian lyhyt paistoaika tai uunin luukun aukaisu paistoaikana saattavat lässähdyttää muffinssit. Muffinssipelti on hyvä apu paistaessa. Jos et omista sellaista, valitse mahdollisimman tukevia vuokia, etteivät pikkukakut leviä liikaa sivulle.
Puolukkamuffinssit maistuvat sellaisenaan, mutta lisämakua saat koristelemalla ne esim. tomusokerilla ja valkosuklaalla tai kerman ja tuorejuuston sekoituksella.
Puolukkamuffinssit (n. 28-30 kpl)
Ainekset
2 dl sokeria200 g voita tai margariinia
3 (kylmää) kananmunaa
1 purkki kondensoitua maitoa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
200 g puolukoita (= 3 dl)
tukevia muffinssivuokia
koristeluun (n. 20 kpl:lle):
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valion Viola, 15 % rasvaa)
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
valkosuklaalastuja
nomparelleja
puolukoita
Valmistus
- Vatkaa sokeria ja pehmeä rasva vaahdoksi.
Puolukat kannattaa lisätä taikinaan aivan viimeisenä joko tuoreina tai vähän kohmeisina, ettei taikina värjäydy vaaleanpunaiseksi. - Lisää munat yksitelleen hyvin sekoittaen.
- Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään.
- Lisää kondensoitu maito ja jauhoseos vuorotellen taikinaan muutamissa erissä. Älä vaivaa liikaa.
- Lisää puolukat.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja levitä muffinssivuoat pellille.
- Annostele taikina vuokiin. Täytä n. 2/3 vuoan koosta.
- Paista 200 asteessa n. 14 min. Jos olet epävarma paistoajasta, paista yksi koekappale.
- Jäähdytä muffinssit ennen koristelua.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan tuorejuusto ja sokerit.
- Rouhi valkosuklaasta lastuja.
Kovan juuston höylällä saat valkosuklaasta mukavasti lastuja. - Pursota tai annostele vapaalla kädellä kermaseos muffinssien päälle. Lisää valkosuklaalastut ja nomparellit.
Kommentit
Lähetä kommentti