Kanakeitto


Kanakeittoni perusta on sama kuin kalakeitossakin, mutta kalaliemikuutio korvataan kanaliemikuutiolla, juuston ja ruokakerman tilalle laitan pelkkää ruokakermaa (tai kuohu- ja ruokakermaa 1+1) ja lisään myllystä pippurirouhetta.

Monissa broilerin filesuikaleissa on nykyään vaihteleva määrä suolaa, joten laitan mukaan vain yhden liemikuution - purkista voi suolaa halutessaan sitten lisätä keittoon. Filesuikaleiden ruskistamisen yhteydessä mukaan voi lisätä 1 tl currya - se antaa keitolle makua ja kauniin värin.


Vaihtelua saat korvaamalla ruokakerman jollakin sopivalla maustetulla kermalla tai kuohukermalla, joka tuo vielä enemmän täyteläisyyttä ja juhlavuutta liemeen. Tai sulatejuustolla. Mukaan voi laittaa myös tuoretta tai kuivattua persiljaa. Joskus saatan heittää mukaan edellisen päivän kaalisalaatin tähteen. Tarjoa kanakeiton lisänä tuoretta leipää.

Ps. Muistathan, että keittojen maku yleensä vain paranee päivän "vanhana". Voit siis hyvin valmistaa huomisen ruoan jo tänään.



Kanakeitto (5-7 hlölle)

Ainekset

n. 1 kg    kuorimattomia kiinteitä perunoita (= 1,2 l paloiteltuna)
6 dl         vettä
8             kokonaista maustepippuria
1             iso sipuli (n. 150g)
1             iso porkkana (n. 200g)
1             kanaliemikuutio
600 g      broilerin maustamattomia fileesuikaleita + pari rkl rasvaa paistamiseen
1,5 tl      currya
2 dl         ruokakermaa (15 % rasvaa) TAI 1 dl kuohukermaa ja 1 dl ruokakermaa
               pippuria myllystä (esim. viispippuria)
              (kuivattua tai tuoretta persiljaa)
              (suolaa tarvittaessa maun mukaan) 

kattilan koko n. 3,5 - 4 l

Valmistus

  1. Kuori, huuhdo ja paloittele perunat n. peukalonpään kokoisiksi palasiksi. Huuhtele.
  2. Siirrä perunat kattilaan. Mittaa 6 dl vettä mukaan ja lisää 8 maustepippuria.

  3. Kuori ja silppua sipuli. Kuori, huuhdo ja raasta porkkana(t) karkeaksi. Voit myös paloitella porkkanan, mutta raastettuna porkkana tuo liemeen enemmän makua.
  4. Laita silputtu sipuli ja porkkanaraaste kattilaan. Sekoita. 
  5. Laita kattila liedelle. Lisää 1 kanaliemikuutio, kun keitto alkaa kiehua.
  6. Vähennä lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  7. Ruskista kiehumisen aikana broilerin fileesuikaleet curryssa.

  8. Kun keitto on kiehunut 20 min, lisää kattilaan fileesuikaleet, ruokakerma ja pippuria (ja kuivattua persiljaa). Sekoita ja anna kiehahtaa. Anna kiehua vielä n. 10 min. miedolla lämmöllä. (Lisää tässä vaiheessa tuore persilja.)
  9. Tämän jälkeen voit sulkea levyn tai laittaa sen niin pienelle, että keitto voi vain hautua vähintään 1/2 h ajan. Mielellään pidempäänkin. 

Tämä keitto on valmistettu ilman currya.

 

hakusanat: broileri curry helppo hyvä kanakeitto broilerikeitto arkiruoka lämpimät ruoat omiksi kiloiksi omiksikiloiksi resepti


 

Kommentit

Suositut tekstit