Rahkapiirakka pellillinen


Pellillinen perinteistä rahkapiirakka on täydellinen pullan ja rahkan liitto

Katso tästä myös herkullinen munkkiresepti!

Pääsiäisen lähestyessä rahkaleivonnaiset ovat hyvin ajankohtaisia. Rahkapiirakka rusinoilla on ollut lapsesta saakka suurta herkkuani. Jos rusinat eivät maistu, voit paloitella rahkan sekaan ison purkin säilykepersikoita/-aprikooseja tai vaikka kuivattuja aprikooseja. Yksi vaihtoehto on jättää hedelmänpalat kokonaan pois ja sivellä taikinalevyn päälle esim. aprikoosihilloa

Pellillisestä muhkeaa piirakkaa tulee monta palaa. Kannattaa laittaa valmiita paloja pakasteeseen ja sulattaa tarvittava määrä kerrallaan, jos koko piirakka ei tule syötyä pian paistamisen jälkeen.

Idea! 
Korvaa perinteiset rusinat jugurttirusinoilla tai persikanpuolikkailla (12 kpl), joiden sisään kätket jugurttirusinoita (~120 g riittää, kun teet "piiloja")!

Persikkarahkapiirakka, jossa persikanpuolikkaiden alla jugurttirusinat ovat piilossa.

Lisätty 4.4.-20:
Voit leipoa taikinasta myös yksittäisiä rahkapullia. Leivo taikina pulliksi, kohota liinan alla hyvin, painele lasinpohjalla pulliin kolot, voitele reunat munalla ja lisää täyte. Täytteeksi riittää puolet piirakan täytteestä (täytettä jää yli, riittäisi n. 20 pullaan). Paista 200-225 asteessa n. 10-13 min. Ohjeen löydät täältä Rahkapullat



Rahkapulla
Käy myös katsomassa muita pullareseptejäni:

Rahkapiirakka pellillinen (n. 20 palaa)

Ainekset

1/2 annosta pullataikinaa, ohjeen löydät TÄSTÄ 

(laita 1 kananmuna puolikkaaseenkin taikinamäärään TAI 2 rkl vispatusta kananmunasta, jolloin lopulla voit voidella taikinan ennen paistoa!)

rahkatäyte:

500 g maitorahkaa
1 dl    kuohukermaa
3 dl    rusinoita (~200 g) tai kuivattuja aprikooseja (tai säilykehedelmiä iso prk)
3        kananmunaa
1 dl    sokeria
2 tl     vaniljasokeria
1        sitruunan raastettu kuori

voiteluun:
1        kananmuna

Valmistus

  1. Valmista ja kohota pullataikina ohjeen mukaan.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakulplat pois. Muotoile taikinasta neliskanttinen palanen, voit kaulita vähän.
  3. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja kauli taikinaa isommaksi levyksi sen päällä.

  4. Siirrä taikina leivinpapereineen pellin päälle ja muotoile taikinaa pellin kokoiseksi vielä käsin. Jätä reunoja.

  5. Peitä taikinalevy liinalla ja jätä esim. hellan päälle kohoamaan 20 min. ajaksi. Laita heti kohta myös uuni lämpiämään 175-200 asteeseen.
  6. Valmista sillä aikaa rahkatäyte: Jos käytät säilykehedelmiä, laita ne valumaan siivilän läpi. Pese sitruuna mahd. lämpimällä vedellä hyvin, kuivaa ja raasta kuori. Sekoita rahka, kerma, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.

  7. Lisää sitruunan kuoriraaste sekaan.

  8. Lisää vielä rusinat tai muut paloitellut hedelmät.
  9. Voitele piirakan reunat kananmunalla.

  10. Kaada rahkatäyte taikinalevylle ja tasoita.

  11. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella 175-200 asteessa n. 20-30 min. kauniin väriseksi. 

 

hakusanat: rahka sitruuna rusina perinteinen rahkapiirakka pellillinen rahkapiirakkaa pulla pullat pullataikina finnish quark pie omiksi kiloiksi omiksikiloiksi rusinarahkapiirakka pääsiäinen täydellinen persikkarahkapiirakka jugurttirusina leivonta resepti


Kommentit

Suositut tekstit