Rosollin kastike


Joululaatikoiden lisäksi rosolli ja rosollin kastike kuuluvat ehdottomasti joulunajan ruokapöytääni - ilman sitä joulu ei tunnu joululta. 

Osallistuin viitisen vuotta sitten "partajugurttiyhtiön" kisaan juuri ennen joulua ja mieleeni tuli kokeilla, miten turkkilainen jugurtti korvaisi kuohukerman rosollin kastikkeessa. Mielestäni se toimii hyvin; kastikkeesta tulee hieman happamampi mutta samalla myös maukkaampi ja kevyempi kuin kermavaahtoon tehtynä.

Jos et halua kokonaan luopua kermasta, voit laittaa puolet kermaa ja puolet turkkilaista jugurttia. Ohjeesta ei tule kovin isoa määrää, joten tuplaa reseptin ainekset, jos syöjiä on useampi. Toisaalta kastiketta on helppo ja nopea valmistaa lisää.


Ohjeeni löytyy myös Lindahlsin sivuilta haulla "rosolli". 

Halutessasi voit käyttää jugurtin tilalla kermaviiliä, smetanaa tai creme fraichea.

Kauragurtilla
(Oatly havregurt) tai Alpron greek style -valmisteella saat kastikkeesta vegaanisen.

Rosollin kastike

Ainekset

2 dl      turkkilaista tai venäläistä jugurttia
1 tl       omenaviinietikkaa
1 ml     valkopippuria
1 ml     suolaa
1(-2) tl sokeria
2 tl       etikkapunajuurilientä 

Valmistus

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
  2. Sekoita kastike rosollin joukkoon varovasti haarukalla nostellen. Anna rosollin maustua mieluiten seuraavaan päivään. TAI...
  3. ...säilytä kastike omassa astiassa ja anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Tarjoile kastike erikseen rosollin kanssa.




hakusanat: rosollin kastike rosolli joulu joulunajan ohjeet joulureseptit kasvisruoat rosollikastikeresepti omiksi kiloiksi omiksikiloiksi turkkilainen jugurtti kermaviili paras vegaaninen resepti

Kommentit

Suositut tekstit