Skånen teeleivät eli skonssit



Skånen teeleivät eli skonssit, scones, maistuvat parhailta juuri paistettuina ja lämpiminä.

Ne olivat lapsuuteni herkkua, ja tämä ohje on juuri se aito perusohje, jolla äitini näitä silloin tällöin teki. Parhaat teeleivät eivät vaadi päälle kuin sipaisun rasvaa mutta maistuvat herkulliselta toki juuston ja esim. viikuna- tai appelsiinimarmeladin kanssa.
 

Jos haluat tehdä laktoosittomia teeleipiä, valitse tällöin laktoositon rasva ja maito. 

Nopeat teeleivät ovat myös ihana idea brunssille! Kun valitset maidoksi ja rasvaksi kasvipohjaiset tuotteet, saat ohjeesta myös vegaanisen.

Teeleivät (16 kpl)

Ainekset

500 g puolikarkeita vehnäjauhoja 
4 tl     leivinjauhetta
1 tl     suolaa
75 g   voita, rasvaseosta tai margariinia (tarvittaessa laktoositon/maidoton esim. sininen Keiju)
3 dl    kevytmaitoa (tarvittaessa laktoositon/maidoton esim.kauramaito)

Valmistus

  1. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola. Mittaa rasvapala ja maito valmiiksi. Laita leivinpaperit kahdelle pellille.


  2. Sekoita kylmä rasva jauhoihin nopeasti nyppimällä. 
  3. Lisää maito joukkoon varovasti muutamassa erässä.
  4. Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen.
  5. Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan.

  6. Laita 2 taikinapalaa yhdelle pellille ja taputtele ne pyöreiksi levyiksi. Käytä jauhoa tarvittaessa apuna. Halkaisija voi olla n. 17 cm.
  7. Pistele levyt haarukalla.
  8. Jaa jokainen valmis levy kevyesti taikinapyörällä 4 yhtä suureen osaa, jolloin paistetun leivän pieniminen paloiksi onnistuu helposti ilman veistä.

  9. Paista leipiä 200-225 asteessa n. 12-15 min.
  10. Tarjoa leivät lämpiminä rasvan ja/tai juuston ja marmeladin kanssa. 
 
Skonssit



hakusanat: teeleipä leipä teeleivät skonssit ohje resepti parhaat ilman kaurahiutaleita perusohje scones omiksi kiloiksi omiksikiloiksi skånen sconssit leivät aamupala brunssi hiivattomat leivonnaiset laktoositon kananmunaton munaton vegaaninen leivonta resepti


Kommentit

Suositut tekstit