Juuresrieskat



Tällä viikolla olen kokeillut muutamia reseptejä, jotka ovat olleet "to do -listalla" jo jonkin aikaa.

Juuresrieskat oli yksi niistä ohjeista, jonka löysin Yhteishyvän ruokaliitteestä (5/2016). Halusin jakaa sen eteenpäin siten, kuten sen itse toteutin.


Alkuperäisen ohjeen 3 dl survottua kasvista (perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa) sain, kun keitin 2 porkkanaa ja 2 isoa perunaa - palsternakkaa en käyttänyt. Kasvissoseeseen voisi käyttää jotain muutakin kasvista/juuresta, esim. kukkakaalia, bataattia, lanttua, naurista ja punajuurta. 

Ohjeen kermaviilin korvasin turkkilaisella jugurtilla. Rieskat maistuvat parhaimmilta - kuten rieskat yleensä - vastapaistettuina. Jos haluat oikaista, voit käyttää valmiiksi paloiteltuja pakastevihanneksia soseen tekoon. Tai valmista sosetta :) 

Juuresrieskojen tekoon voit käyttää myös ylijääneen perunamuusin. Alla resepti, niin kuin sen toteutin.

Rieskaohje taipuu vegaaniseen muotoon, kun vaihdat turkkilaisen jugurtin esim. vastaavaan kaurapohjaiseen tuotteeseen ja rasvan kasvipohjaiseen margariiniin.

Vinkki: Voitele vastapaistetut rieskat voi- tai margariinisulalla!

Ks. myös perinteisempien perunariskojen resepti:

Juuresrieskat (10 kpl)

Ainekset

3 dl          survottua kasvista (=esim. 2 isohkoa perunaa ja 2 porkkanaa)
1 dl          turkkilaista jugurttia tai vastaava vegaaninen
1 dl          kaurahiutaleita
1/2 tl        suolaa
4-4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl           leivinjauhetta
50 g         margariinia, rasvaseosta tai voita

Valmistus

  1. Kuori, pese ja paloittele kasvikset. Keitä ne pehmeiksi (n.30 min.), kaada vesi pois ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  2. Sulata rasva. Sekoita kaurahiutaleet turkkilaiseen jugurttiin ja anna turvota hetki.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  4. Yhdistä jugurtti-kaurahiutaleseokseen kasvissose sekä kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva.

  5. Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen.
  6. Jaa taikina kahdelle paperoidulle pellille ja taputtele jauhon avulla rieskoiksi.
  7. Pistele haarukalla ennen paistoa.

  8. Paista 200-225 astessa n. 15 min. Voit voidella rieskat paiston jälkeen voi- tai margariinisulalla.




hakusanat: rieska rieskat leipä leivät helpot juuresrieskat parhaat resepti juuresrieska perunarieska omiksi kiloiksi omiksikiloiksi hävikistä herkuksi välipalat itsetehty yhteishyvä porkkana peruna vegaaninen leivonta

 

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Näistä tuli kyllä hyviä, ehdottomasti kannattaa kokeilla. Näin juuri kaupassa leivontapisteen irtomyynnissä hyvin saman näköisiä juuresrieskoja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit