Juuresrieskat
Tällä viikolla olen kokeillut muutamia reseptejä, jotka ovat olleet "to do -listalla" jo jonkin aikaa.
Juuresrieskat oli yksi niistä ohjeista, jonka löysin Yhteishyvän ruokaliitteestä (5/2016). Halusin jakaa sen eteenpäin siten, kuten sen itse toteutin.
Alkuperäisen ohjeen 3 dl survottua kasvista (perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa) sain, kun keitin 2 porkkanaa ja 2 isoa perunaa - palsternakkaa en käyttänyt. Kasvissoseeseen voisi käyttää jotain muutakin kasvista/juuresta, esim. kukkakaalia, bataattia, lanttua, naurista ja punajuurta.
Ohjeen kermaviilin korvasin turkkilaisella jugurtilla. Rieskat maistuvat parhaimmilta - kuten rieskat yleensä - vastapaistettuina. Jos haluat oikaista, voit käyttää valmiiksi paloiteltuja pakastevihanneksia soseen tekoon. Tai valmista sosetta :)
Juuresrieskojen tekoon voit käyttää myös ylijääneen perunamuusin. Alla resepti, niin kuin sen toteutin.
Rieskaohje taipuu vegaaniseen muotoon, kun vaihdat turkkilaisen jugurtin esim. vastaavaan kaurapohjaiseen tuotteeseen ja rasvan kasvipohjaiseen margariiniin.
Vinkki: Voitele vastapaistetut rieskat voi- tai margariinisulalla!
Juuresrieskat (10 kpl)
Ainekset
3 dl survottua kasvista (=esim. 2 isohkoa perunaa ja 2 porkkanaa)1 dl turkkilaista jugurttia tai vastaava vegaaninen
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
4-4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia, rasvaseosta tai voita
Valmistus
- Kuori, pese ja paloittele kasvikset. Keitä ne pehmeiksi (n.30 min.), kaada vesi pois ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Jäähdytä.
- Sulata rasva. Sekoita kaurahiutaleet turkkilaiseen jugurttiin ja anna turvota hetki.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Yhdistä jugurtti-kaurahiutaleseokseen kasvissose sekä kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
- Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen.
- Jaa taikina kahdelle paperoidulle pellille ja taputtele jauhon avulla rieskoiksi.
- Pistele haarukalla ennen paistoa.
- Paista 200-225 astessa n. 15 min. Voit voidella rieskat paiston jälkeen voi- tai margariinisulalla.
Ihanan houkuttelevan näköisiä! ♥
VastaaPoistaKiitos!<3 Näistä tuli kyllä hyviä, ehdottomasti kannattaa kokeilla. Näin juuri kaupassa leivontapisteen irtomyynnissä hyvin saman näköisiä juuresrieskoja :)
Poista