Broilerimakaronilaatikko
Lapsuudessani syötiin monesti sunnuntaisin uunissa laitettua pakastebroileria - broileria kun ei kaupassa muussa muodossa vielä saanutkaan. Osasikohan kukaan silloin edes kuvitella, että jonain päivänä kaupan tiskistä (ja vielä itsepalvelu-) löytyisi broilerin jauhelihaa? Tänä päivänä lihahyllyn tarjonta on kyllä valtavan monipuolista!
Viime aikoina olen hakenut vaihtelua makaronilaatikkoon broilerin jauhelihasta, ja nyt tuntuu, että olen löytänyt mukavan yhdistelmän broilerimakaronilaatikon maustamiseen.
Broilerin jauheliha kun vaatii minusta vähän enemmän maustetta maistuaakseen "joltakin". Toisaalta broilerinliha on helppo maustettava; sen kaveriksi käy melkein mikä tahansa mauste.
Punaista pestoa voit lisätä joukkoon enemmänkin, jos siltä tuntuu.
Jos käytät maustamatonta sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija), voit lisätä 1-2 rkl makeaa chilikastiketta jauhelihaseokseen.
Tavallisen kevytmaidon voit hyvin korvata esim. kaurajuomalla.
Broilerimakaronilaatikko (n. 6 hlölle)
Ainekset
5 dl tummaa makaronia
400 g broilerin jauhelihaa
2 rkl juoksevaa margariinia tms.
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl rakuunaa
1/2-3/4 tl mustapippuria
3 rkl punaista pestoa
1/2(-1) paprika tai karkeata porkkanaraastetta tai esim.kaalisalaatin jämät
n. 100 g Koskenlaskija Ruoka chili -sulatejuustoa (tai tavallista sulatejuustoa)
6 dl kevytmaitoa tai kaurajuomaa
2 kananmunaa
ripaus valkopippuria
1/3 tl suolaa
pinnalle:
korppujauhoja
rasvanokareita
Valmistus
- Laita makaroni keittymään pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
- Silppua sipuli, kuori valkosipuli ja kuutioi paprika/raasta porkkana karkealla terällä.
- Kuumenna rasva pannulla, lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää sipulit ja paprika/porkkanaraaste/salaatinjämä ruskistamisen loppuvaiheessa.
- Lisää mausteet, pesto ja chilikastike. Sekoita.
- Lisää sitten sulatejuusto joukkoon ja lisää lämpöä sen verran, että juusto sulaa helposti. Siirrä pannu syrjään.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Voitele uunivuoka.
- Kaada keitetyt ja valutetut makaronit uunivuokaan, lisää päälle jauhelihaseos. Sekoita.
- Vispaa kananmunat maitoon ja mausta.
- Kaada munamaito paistoksen päälle ja sekoita tasaiseksi.
- Ripottele päälle korppujauhot ja lisää rasvanokareita.
- Paista 175 asteessa 30 min. Alenna tämän jälkeen lämpötila 150-160 asteeseen ja jatka paistamista n. 20-30min.
Broilerin jauhelihasta saat mehevän makaronilaatikon. |
hakusanat: broilerimakaronilaatikko broilerimakaronivuoka makaronilaatikko broilerin jauheliha broileri omiksi kiloiksi omiksikiloiksi arkiruokavinkki arkiruokaa arkiruokaresepti kana makaronilaatikko koskenlaskija lämpimät ruoat resepti
Kommentit
Lähetä kommentti