Peltipiirakka


Peltipiirakka on kevyempi versio rasvataikinapohjaisesta piirakasta ja sopii hyvin tarjottavaksi esim. sosekeiton kanssa.

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua - maku mehevöityy jäähtyessä, ja piirakka maistuu erityisen hyvältä myös kylmänä seuraavana päivänä.

Vinkki: Täytteen sienet voi kuumentaa muun täytteen mukana tai laittaa ne piirakan päälle suoraan kuten ohjeessa.

Peltipiirakka

Ainekset

pohja:

2,5 dl        vettä
20 g          tuoretta hiivaa
2 tl            sokeria
1/2 tl         suolaa
1 dl           kauralesettä
n. 5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl          öljyä 

täyte:

250 g        palvirouhetta
1 tlk          säilykeherkkusieniä (390/230g)
2 rkl          öljyä
2               punasipulia
2               valkosipulinkynttä
n. 150 g    valkokaalia
1/4-1/3 tl   suolaa
1/2 tl         mustapippuria
1 tl            paprikaa
2 tl            oreganoa

päälle:

2 prk         kermaviiliä
3                kananmunaa
2 rkl           tomaattipyrettä
150 g         Polar 15 % -juustoa tai vastaava emmental-tyyppinen juusto
1 ml           valkopippuria
1/4 tl          suolaa

     

Valmistus

  1. Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä kauraleseet.
  2. Alusta taikinaan osa jauhoista, lisää öljy ja loput jauhot vähän kerrallaan.

  3. Kun taikina on valmis, siirrä se kohoamaan vedottomaan paikkaan, esim. mikroaaltouuniin. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 min. 
  4. Valmista taikinan kohoamisen aikana piirakan täyte: Laita herkkusienet valumaan siivilään.

  5. Paloittele kaali, punasilpulit ja kuori valkosipulit.
  6. Kuullota kaali ja punasipulit kevyesti öljyssä pannulla. Purista joukkoon valkosipulit.

  7. Lisää suola ja mausteet. Siirrä pannu liedeltä odottamaan.
  8. Puolita valuneet herkkusienet (jos ovat kokonaisia) ja valmista päälle tuleva kermaviiliseos: Raasta juusto ja vatkaa munat kermaviilin joukkoon.

    Jos käytät muuta emmental-juustoa kuin kuvan merkkiä, voit lisätä vähän kermaviiliseoksen suolamäärää. Polar 15 -juustossa on suolaa 1,3g/100g, monessa emmental-juustossa sitä on n. 0,5-0,7 g/100g.

  9. Lisää seokseen tomaattipyree, valkopippuri, suola ja juustoraaste. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  10. Ota taikina kulhosta ja kauli siitä pellin kokoinen levy. Siirrä pellille.

  11. Levitä levyn päälle kuullotetut kasvikset pannulta.

  12. Lisää palvirouhe sekä herkkusienet.

  13. Kaada kermaviiliseos tasaisesti koko pellin päälle.

  14. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min ajan, kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja kermaviiliseos hyytynyt.
  15. Tarjoa jäähtyneenä.




hakusanat: retro kinkku peltipiirakka hiivaleipäjauho kaali punasipuli kermaviili suolainen helppo herkkusieni piirakka omiksi kiloiksi omiksikiloiksi leivonta resepti

Kommentit

Suositut tekstit