Peltipiirakka
Peltipiirakka on kevyempi versio rasvataikinapohjaisesta piirakasta ja sopii hyvin tarjottavaksi esim. sosekeiton kanssa.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua - maku mehevöityy jäähtyessä, ja piirakka maistuu erityisen hyvältä myös kylmänä seuraavana päivänä.
Vinkki: Täytteen sienet voi kuumentaa muun täytteen mukana tai laittaa ne piirakan päälle suoraan kuten ohjeessa.
Peltipiirakka
Ainekset
pohja:
2,5 dl vettä20 g tuoretta hiivaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl kauralesettä
n. 5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
täyte:
250 g palvirouhetta1 tlk säilykeherkkusieniä (390/230g)
2 rkl öljyä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 150 g valkokaalia
1/4-1/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikaa
2 tl oreganoa
päälle:
2 prk kermaviiliä3 kananmunaa
2 rkl tomaattipyrettä
150 g Polar 15 % -juustoa tai vastaava emmental-tyyppinen juusto
1 ml valkopippuria
1/4 tl suolaa
Valmistus
- Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä kauraleseet.
- Alusta taikinaan osa jauhoista, lisää öljy ja loput jauhot vähän kerrallaan.
- Kun taikina on valmis, siirrä se kohoamaan vedottomaan paikkaan, esim. mikroaaltouuniin. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 min.
- Valmista taikinan kohoamisen aikana piirakan täyte: Laita herkkusienet valumaan siivilään.
- Paloittele kaali, punasilpulit ja kuori valkosipulit.
- Kuullota kaali ja punasipulit kevyesti öljyssä pannulla. Purista joukkoon valkosipulit.
- Lisää suola ja mausteet. Siirrä pannu liedeltä odottamaan.
- Puolita valuneet herkkusienet (jos ovat kokonaisia) ja valmista päälle tuleva kermaviiliseos: Raasta juusto ja vatkaa munat kermaviilin joukkoon.
Jos käytät muuta emmental-juustoa kuin kuvan merkkiä, voit lisätä vähän kermaviiliseoksen suolamäärää. Polar 15 -juustossa on suolaa 1,3g/100g, monessa emmental-juustossa sitä on n. 0,5-0,7 g/100g. - Lisää seokseen tomaattipyree, valkopippuri, suola ja juustoraaste. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Ota taikina kulhosta ja kauli siitä pellin kokoinen levy. Siirrä pellille.
- Levitä levyn päälle kuullotetut kasvikset pannulta.
- Lisää palvirouhe sekä herkkusienet.
- Kaada kermaviiliseos tasaisesti koko pellin päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min ajan, kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja kermaviiliseos hyytynyt.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Kommentit
Lähetä kommentti