Unelmakääretorttu (myös gluteeniton versio)
Tyttäreni teki vuosia sitten kotitaloustunnilta saamansa ohjeen mukaan unelmakääretorttua. Kääretortun ohje oli niin mieleinen, että tallensin sen omaan reseptikansiooni.
Perinteinen unelmakääretorttu on helppo ja nopea tehdä; yksinkertaisimmassa tortussa on päällä sokeria tai esim. kookoshiutaleita, mutta siitä saa oikein juhlavankin, kun päällystää tortun kermavaahdolla ja koristelee sen kuin täytekakun konsanaan.
Eräs ystäväni ehdotti, että tämä sopisi hyvin myös joulunajan tarjottavaksi. Tortun koristeeksi voisi silloin laittaa Vihreitä Kuulia tai muita marmeladeja.
Kuohkean lopputuloksen saavuttamiseksi muista käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia. Gluteenittoman version saat näppärästi, kun korvaat ohjeessa olevan vehnäjauhon esim. Semperin hienolla jauhoseoksella. Kuva Semperin pakkauksesta on tässä.
Maidoton unelmakääretorttu syntyy, kun korvaat täytteen kerman esim. kaurakermalla. Lisää sokeria mieleinen määrä.
Paistan kääretorttulevyt uunin keskitasolla 175 asteessa n. 7-8 min, mutta useimmissa ohjeissa paistolämpötilat ovat paljon korkeampia - jopa 225 astetta. Kokeilemalla tunnet oman uunisi!
Tähän kääretorttuun laitoin täytteeseen 1,5 dl kermaa, n.3/4 dl turkkilaista jugurttia,maustoin tomu- ja vaniljasokerilla. Lisäksi väliin tuli n.3dl pakastemustikoita. |
Unelmakääretorttu
Ainekset
pohjalevy:
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa (kokoluokka 63-73 g)
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kookoshiutaleita tai sokeria
täyte:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl tomusokeria
Valmistus
- Lisää sokeri ja munat vatkauskulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään omaan astiaan.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja laita uuni lämpiämään 175-225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Lisää kuivat aineet siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti puuhaarukalla nostellen.
- Kaada taikina pellille ja tasaa reunat. Paista 175-225 asteessa 6-10 min. uunistasi riippuen.
- Paistumisen aikana levitä reilun pellin kokoinen leivinpaperi pöydälle. (Pyyhi pöytä alta kostealla rievulla, jos paperi ei meinaa pysyä suorana.) Ripottele päälle kookoshiutaleita tai sokeria.
- Kumoa paistunut levy leivinpaperin päälle. Irrota päällä oleva paperi varovasti.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppupuolella joukkoon vaniljasokeri sekä tomusokeri. Tomusokeri kannattaa lisätä siivilän läpi. Tomusokerin tilalla voit toki käyttää tavallistakin sokeria.
- Levitä kermavaahto pohjalevyn päälle.
- Kääri levy rullalle. Aloita rullaus pitkältä sivulta.
- Rullaa alla ollut paperi tortun ympärille hyvin ja lisää esim. kelmu päälle, ettei torttu pääse kuivahtamaan päistä. Siirrä kylmään.
Kommentit
Lähetä kommentti