Broilerikaalipasta



Lapsuudessani ja nuoruudessani ruoan kivijalka oli peruna, joten erilaisten pastojen käyttö on tullut tutuksi vasta aikuisiällä. 

Tutun perusmakaronin lisäksi kaupan hyllyt notkuvat mitä erilaisimpia pastavalmisteita. Helposti menee kokilta sormi suuhun, jos ei tiedä etukäteen, mikä pasta pitäisi valita.

Tämän seuraavan ohjeen löysin muutama vuosi sitten K-ruoan resepteistä. Se osoittautui oikein toimivaksi, helpoksi ja maukkaaksi, vaikka joka kerta olen hieman soveltanut alkuperäistä reseptiä ja tehnyt tuplasti isomman satsin perheelleni. 

Jos ruokaa jää, voit lämmittää sitä seuraavana päivänä tai laittaa pakkaseen. Pasta, kasvikset ja broileri sopivat yhteen!

Broilerikaalipasta (4 hlölle)

Ainekset

1                 iso sipuli (reilu 100g)
2                 porkkanaa (n. 200g)
300-400 g  valkokaalia
2                 valkosipulinkynttä
2 rkl           öljyä
1 rkl           Oivariinia tms. rasvasekoitetta tai voita
300 g         maustamatonta broilerin fileesuikaletta

250 g         fettucine-tuorepastaa tai tavallista fettucine-pastaa

1 prk         Cuisine Crème Fraiche -pippurisekoitusta (240g)
200-250 g valkosipuli-basilika pastakastiketta (esim. Rainbow)
                 (suolaa)
                 (mustapippuria rouheena)

Huom! Fettucine-tuorepastan ja pastakastikkeen voit korvata esim. Rainbown tomaatti-mozzarella pasta-aterialla (155g). Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kaaliseoksen joukkoon. Myös creme fraichen voit korvata esim. pippurisella ruokakermalla.

Valmistus

  1. Kuori sipulit, valkosipulit ja porkkanat.
  2. Silppua sipulit ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  3. Suikaloi kaali.
  4. Kuullota kaali, porkkanaraaste ja sipulit esim.wokkipannussa. 
  5. Purista valkosipuli joukkoon.

    Kuullota kasvikset pannussa.
  6. Siirrä kuullotetut kasvikset toiseen astiaan odottamaan.
  7. Lisää vähän rasvaa pannuun, jos on tarvis ja ruskista broilerit.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Yhdistä sillä välin kasvikset ja broilerisuikaleet joko wokkipannussa tai isommassa kattilassa, jos teet suuren annoksen.

    Yhdistä broilerisuikaleet ja kasvikset isommassa kattilassa, jos teet tupla-annoksen.

    Tuorepasta keittyy muutamassa minuutissa.

  10. Sekoita joukkoon pippurinen ranskankerma ja pastakastike. Sekoita ja kuumenna. Älä päästä palamaan pohjaan.
  11. Lisää keitetty ja valutettu pasta joukkoon. Sekoita nostellen.
  12. Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippurirouhetta tarvittaessa.
Tarjoa pastaruoka tuoreiden kasvisten ja leivän kanssa.  




hakusanat:broilerikaalipasta broileri kaali porkkana sipuli valkosipuli fettucine pasta resepti broileripasta kaalipasta arkiruoka broilerikaalipastaresepti broilerikaalipata omiksi kiloiksi omiksikiloiksi pastaruoka

Kommentit

Suositut tekstit