Pannari
Maailman paras pannari?
Tulipa pannukakkua! Näin parjaan, kun jokin leivonnainen jää vähän lässähtäneeksi. Oikeasti perinteinen pannukakku on mieluisa arkiherkku meillä - se on nopea valmistaa ja maistuu kaikenikäisille.
Jos yksi pellillinen ei riitä, voi toisen paistaa heti perään. Pannarin tekoon käytän yleensä iskukuumennettua vähälaktoosista kevytmaitoa (se tiiliskivimaito).
Jos yksi pellillinen ei riitä, voi toisen paistaa heti perään. Pannarin tekoon käytän yleensä iskukuumennettua vähälaktoosista kevytmaitoa (se tiiliskivimaito).
Toisaalta - jos syöjiä on vähän, pannari on helppo tehdä myös puolikkaana! Alta löytyy ohje siihenkin.
Yksi lapsistani oli pienenä allerginen lehmänmaidolle, jolloin tein pannarin soijamaitoon.
Kasvipohjaisia maitojuomia kannattaa kokeilla - valitse tällöin maitojuoma, jossa on rasvaa ainakin 3% (monia näistä myydään kahviin käytettäväiksi mutta soveltuvat hyvin myös ruoanlaittoon).
Pannarin kanssa tarjoan kermavaahtoa/vaniljajäätelöä, hilloa ja marjoja, joku haluaa päälle vain pelkkää sokeria. Usein oikean kermavaahdon korvaa meillä - mikäpä muu, kuin "sessibon" eli pullotettu kermavaahto. Sitä kannattaa pitää jääkaapissa aina varalta!
Kuidun määrää voit lisätä korvaamalla puolikarkea vehnäjauho (kuitua n.3g/100g) osittain tai kokonaan täysjyvävehnäjauholla (kuitua n.12g/100g).
Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti.
Pannari (pellillinen)
Ainekset
8 dl maitoa (esim. iskukuumennettu vähälaktoosinen kevytmaito)/soijamaitoa/kaurajuomaa
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
1 rkl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
(1 tl rouhittua kardemummaa)
4-5 rkl rypsiöljyä (=60-75 ml) TAI n. 80 ml juoksevaa pullomargariinia TAI n. 80 g voita/margariinia
1/2 pellillistä pannaria
4 dl mieleistä maitoa
1 kananmuna
2,5 ml suolaa (=1/2 tl) tai maun mukaan
1/2 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl vaniljasokeria
(1/2 tl rouhittua kardemummaa)
2 rkl rypsiöljyä TAI 40 ml pullomargariinia TAI 40 g voita/margariinia
Jos käytät pannaritaikinan valmistukseen ruokaöljyä (suolatonta), voit halutessasi lisätä hieman suolan määrää. |
Valmistus
- Mittaa maito kulhoon.
- Vatkaa kananmunat joukkoon. Lisää suola ja sokeri.
- Mittaa vehnäjauhot erilliseen astiaan ja sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.
- Anna taikinan turvota 20-30 min.
- Laita uuni lämpiämään sillä välin 200-210 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Huom! Jos käytät rasvana rasiamargariinia tai -voita, voit laittaa rasvapalan vuoratun pellin päälle ja uuniin sulamaan, kun uuni lämpiää. Älä päästä kiehumaan.
- Sekoita rypsiöljy taikinan joukkoon.
- Kaada taikina pellille ja paista uunin keskiosassa n. 25-30 min.
- Anna pannarin jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
hakusanat: perinteinen pellillinen pannari pannukakku kauramaitoon paras pannariohje pannariresepti maidoton pannukakkuresepti soijamaito kauramaito omiksi kiloiksi omiksikiloiksi välipala resepti
Kiitos Milla ohjeesta! Pannukakku onnistui niin hyvin, että melkein söimme ekapellisen helluni kanssa kahteen " mieheen" joten joudun huomenna tekemään uuden, koska perikunta helluineen tulee käymään lounaalla 😀 kiitos vielä!
VastaaPoistaKiitos kommentista Annemari! Ja niin kiva kuulla, että uusi pannari tulille heti seuraavana päivänä! :)
PoistaKiitos ohjeesta. Kokeilen huomenna kevyellä soijamaidolla.
VastaaPoistaKiitos paljon kommentistasi! Toivottavasti pannari maistui! :)
PoistaMaistui soijamaitoversio kyllä. Nyt kokeilen tavallisella maidolla. Taisi tulla vakkariresepti.
PoistaOi, kiva kuulla! :)
Poista