Appelsiinikääretorttu gluteeniton



Valmistin herkullisen appelsiinikääretortun viikonlopun kahvipöytään - tämä kääretorttu on gluteeniton, koska oman leivontakokemukseni mukaan parhaat kääretorttu- ja kakkupohjat syntyvät perunajauhon ja gluteenittoman jauhon sekoituksella. Toki voit korvata gluteenittoman jauhon tavallisella vehnäjauholla.

Pohjassa on appelsiinin raastettu kuori. Täytteenä ja päällä on kerma-rahkaseosta sekä hasselpähkinää. Voit halutessasi saksia appelsiininpaloja täytteen sekaan.

Appelsiini kannattaa joka tapauksessa käyttää kuoren raastamisen jälkeen melko pian, ettei hedelmäliha pääse kuivumaan.

Halutessasi voit sipaista kerroksen raikasta hilloa levyn täytteeksi (esim.aprikoosihillo).

Kevään korvalla on mukava raikastaa leivonnaistenkin makuja. Pirteyttä saa helposti appelsiinin lisäksi myös mm. sitruunasta.


Gluteeniton appelsiinikääretorttu (n.10-12 hlölle)

Ainekset

pohja:

4           kananmunaa (kokoluokka 63-73 g)
1 1/2 dl sokeria
1 dl       perunajauhoja
3 rkl      Semper finmix -jauhoseosta (tai erikoisvehnäjauhoa)
1 tl        leivinjauhetta
1           appelsiinin raastettu kuori 

täyte ja päällinen:

2 dl                  kuohu- tai vispikermaa

1 prk (=200 g) appelsiinirahkaa (voit korvata tavallisella rahkalla, ks. alta)  
2 rkl                 tomusokeria
1 tl                   vaniljasokeria 
                       (appelsiininpaloja) 
 
                        hasselpähkinärouhetta
                      

 

Valmistus

  1. Pese appelsiini mahdollisimman lämpimällä vedellä, kuivaa ja raasta kuori.
  2. Mittaa kuivat aineet valmiiksi omaan astiaansa ja sekoita.
  3. Laita uuni lämpiämään 175-200 asteeseen ja vuoraa pelti levinpaperilla.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää kuivat aineet siivilän läpi munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostellen puuhaarukalla. Lisää myös appelsiinin raastettu kuori.

  6. Kaada taikina pellille ja tasoita tasareunaiseksi levyksi.

  7. Paista 175-200 asteessa n. 7-10 min. kauniin väriseksi. Vältä ylipaistoa, ettei levy kuivu ja tummu liikaa. Laita paistumisen aikana leivinpaperiarkki pöydälle ja ripottele sokeria päälle.

  8. Kumoa paistunut levy sokeroidun paperin päälle ja anna jäähtyä.
  9. Valmista sillä aikaa täyte ja päällinen: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sokerit. Huom! Voit korvata appelsiinirahkan tavallisella maitorahkalla. Lisää joukkoon silloin myös appelsiinin raastettua kuorta ja 1 rkl tomusokeria.

  10. Levitä n. puolet kermaseoksesta jäähtyneen levyn päälle.

  11. Kierrä levy rullalle (paperia apuna käyttäen). Jätä saumakohta alapuolelle. Siirrä torttu jääkaappiin tekeytymään. Laita myös loppu kermaseos jääkaappiin.
  12. Ennen tarjoilua siirrä torttu tarjoiluastialle, levitä loppu kermaseos ja ripottele hasselpähkinärouhetta päälle.





hakusanat: appelsiini appelsiinirahka hasselpähkinä gluteeniton kääretorttu appelsiinikääretorttu kuohkea omiksi kiloiksi omiksikiloiksi appelsiinitäyte leivonta resepti äitienpäivä pääsiäinen

Kommentit

Suositut tekstit