Peltipulla

Helppo vaniljainen peltipulla - laiskan leipurin pulla


Helppo peltipulla voisi olla nimeltään vaikka laiskan leipurin pulla - pullataikinaa ei tarvitse kohotuksen jälkeen paljon muotoilla.

Valmistin peltipullan tavallisesta pullataikinasta. Hieman tavallista lyhyemmän kohotusvaiheen aikana valmistin sitruunalla höystetyn vaniljakastikkeen valmiista vaniljakastikeaineksista.

Kun taikina oli kohonnut, kaulin ja nostin sen leivinpaperoidulle pellille. Annoin levyn vielä kohota. Sen jälkeen tein siihen kuopat täytettä varten, voitelin kananmunalla ja lisäsin vaniljakastikkeen, hillosilmät sekä raesokerin. Paistamisen jälkeen ripottelin päälle vielä tomusokeria. Herkullista ja melko vaivatonta! 

Vinkki!
Kokeile jotain muuta marmeladia vadelman tilalle, esim. omenamarmeladia tai omena-kanelimarmeladia.


Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti. 

Peltipulla (60 cm uunin pelti, 20-25 palaa)

Ainekset

1 annos pullataikinaa (katso TÄSTÄ) (jos haluat tehdä vain 1/2 annoksen taikinaa, laita 1 kananmuna ja n. 8 dl jauhoja)

lisäksi:
1 pkt      vaniljakastikeainesta (=2 pss), esim. Blå Band
4 1/2 dl  maitoa
1            sitruunan raastettu kuori 
n. 200 g paistonkestävää vadelmamarmeladia tms.
1            kananmuna voiteluun
              raesokeria
              (tomusokeria koristeeksi)

Valmistus

  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan, mutta kohota n. 30 min.
  2. Valmista sillä aikaa vaniljakastike: Sekoita molempien pussien sisältö 4 1/2 dl maitoa. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta kuori. Lisää raaste kastikkeeseen. Siirrä kastike jääkaappiin tekeytymään.


  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle (tai suoraan leivinpaperin päälle). Voit muotoilla taikinaa ensin kaulimella.

  4. Siirrä levy pellille ja taputtele vielä käsin, jos levy ei ole tarpeeksi iso.



  5. Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 20 min ajan.
  6. Laita uuni lämpiämään 180-200 asteeseen.
  7. (Kun levy on kohonnut, voit jakaa taikinalevyn 20-25 osaan veistä käyttäen, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä.)
  8. Paina snapsilasin tms. pohjalla kolot pullalevyyn (omassani halkaisija 4,5 cm). Jauhota lasin pohja aina ennen uutta painallusta, niin lasi irtoaa helpommin taikinasta.
  9. Voitele levy kananmunalla. 
  10. Lisää ensin vaniljakastike joka koloon: aloita reilulla rkl/kolo ja tee vielä tasauskierros. Itse sain menemään juuri koko kastikeannoksen.
  11. Lisää vielä hillosilmä jokaiseen "koloon". 
  12. Ripottele päälle vielä raesokeria.

    Ripottele raesokeria enemmän pelkkiin taikinakohtiin, ettei sokeri sula hilloon paiston aikana, kuten minun pullalleni kävi :)

  13. Paista 180-200 asteessa 20-25 min. vähän enemmän uunin ala- kuin yläosassa.
  14. Ripottele halutessasi jäähtyneen pullan päälle tomusokeria.




hakusanat: helppo paras peltipulla ohje vaniljainen vadelma vadelmamarmeladi vaniljakastikeaines sitruuna pullataikina pulla pullat omiksikiloiksi omiksi kiloiksi leivonta resepti

Kommentit

Suositut tekstit