Punajuurikaalikeitto


Punajuuri-kaalikeitto on yksi versio borssikeitosta - tähän lisätään myös nakkeja. Kouluaikoina borssikeitossa oli punajuuren lisäksi muistaakseni perunaa, purjoa ja jauhelihaa. Voit hyvin lisätä ja vaihdella kasviksia (esim. palsternakkaa ja omenaa) ja korvata nakit mm. vähärasvaisella jauhelihalla.

Kasvisten kevyt kuullottaminen tuo lisää makua, mutta jos haluat oikaista, ruskista lopuksi kevyesti vain nakit pannulla - maukas keitto tulee silti.

Tarjoa lämmin keitto smetanan, creme fraichen, raejuuston tai vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin kanssa.


Punajuurikaalikeitto (n. 6 hlölle)

Ainekset

2-3 rkl       öljyä tai esim. juoksevaa Oivariinia
1                iso sipuli
350-400 g punajuurta (n. 2 isoa)
2               porkkanaa
1/2 kg       valkokaalta
2               valkosipulin kynttä 

1 1/4 l       vettä
1 1/2         kasvisliemikuutiota
1-2            laakerinlehteä
1/2 tl         mustapippuria
1 tl            oreganoa

300 g        nakkeja (n. 10 kpl)
1-2 rkl       öljyä tai juoksevaa rasvaa
                 (suolaa)
1 prk         smetanaa tms.

Valmistus

  1. Kuori ja raasta sipuli, punajuuret ja porkkanat joko käsin tai monitoimikoneella.
  2. Suikaloi/paloittele kaali.

  3. Kuori valkosipulin kynnet.
  4. Kuullota kasvikset kevyesti rasvassa. Purista valkosipulinkynnet mukaan.
  5. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, laakerinlehti sekä mausteet.
  6. Keitä n. 20 min. 
  7. Paloittele nakit ja ruskista ne kevyesti rasvassa. Lisää keittoon.

  8. Hauduta keittoa mahdollisimman miedolla lämmöllä vielä n. tunti, niin saat maukkaamman keiton.
  9. Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja tuoretta leipää.


hakusanat: punajuuri porkkana kaali valkokaali nakki punajuurikaalikeitto punajuurikeitto keitto borssikeitto creme fraiche omiksi kiloiksi omiksikiloiksi resepti lämpimät ruoat

Kommentit

Suositut tekstit