Hedelmäpikkuleivät


Hedelmäpikkuleivät suorastaan sulavat suussa

Hedelmäpikkuleipien ohjeen sain kauan sitten siskoltani, jonka kanssa tein näitä ensimmäisen kerran 80-luvulla, kun hän oli kotona käymässä opiskelukaupungistaan. 

Keksiresepti on ollut lähes unhoksissa reseptikansiossani, johon aloin kerätä kaikenlaisia ohjeita jo ala-asteella. Nyttemmin olen tehnyt näitä silloin tällöin, kun on tehnyt mieli nopeasti "jottain hyvvää". 

Alkuperäisen ohjeen nimi on rusinaleivät, mutta rusinoiden tilalle voi mielestäni laittaa mitä tahansa kuivattua hedelmää tai marjaa sekä esim. pähkinää tai manteleita. Mikseipä myös suklaapalasia. 

Nyt kaapistani löytyi vähän rusinoita, vähän kuivattuja aprikooseja sekä pähkinärouhetta. Niillä lähdin liikkeelle. Pehmeät pikkuleivät maistuvat suussa sulavilta kahvin ja teen kanssa - tai ihan vain siltään. Ne ovat suorastaan hotkittavan hyviä.

Ohje ei varsinaisesti ole joulunajan resepti, mutta ne maistuvat hyvin myös glögin kanssa!


Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti. 

Hedelmäpikkuleivät (n. 35 kpl)

Ainekset

200 g rasvaseosta (esim. Oivariini), margariinia tai voita
100 g sokeria (reilu 1 dl)
1        kananmuna
2 dl    rusinoita tai esim. 0,75 dl rusinoita + 0,75 dl kuivattua aprikoosia + 0,5 dl 
          pähkinärouhetta
250 g vehnäjauhoja (n. 3,8 dl)
2 tl     vaniljasokeria
1 tl     leivinjauhetta



Pikkuleipien tarvikeainekset.

Valmistus

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

    Vaahdota sokeri ja rasva.

  2. Lisää muna hyvin sekoittaen.

    Vatkaa muna joukkoon hyvin.

  3. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suojaa kaksi peltiä leivinpaperilla.
  4. Mittaa kuivatut hedelmät ja paloittele niitä tarvittaessa.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  6. Lisää hedelmät taikinaan.

    Sakset ovat hyvä apu isompien kuivahedelmien paloittelussa.

  7. Sekoita jauhoseos taikinaan parissa erässä.

    Valmista!

  8. Nostele valmiista taikinasta lusikalla nokareita pellille.



  9. Paista 175 asteessa n. 10 min uunin keskitasolla. 



 
Hedelmäpikkuleivät

hakusanat: hedelmäpikkuleipä keksiresepti aprikoosi rusina kuivattu hedelmä hedelmäpikkuleivät pikkuleivät mureat parhaat hedelmä nopeat helpot omiksi kiloiksi omiksikiloiksi joulu joulunajan ohjeet leivonta resepti joulureseptit

Kommentit

  1. Rusinaleipien ohje saatiin ekalla kotsantunnila 7.luokalla. Ohje on hukkunut ajan saatossa, mutta nyt se löytyi täältä. Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit