Ranskalainen salaatinkastike

19 lokakuuta


Tämän maukkaan ranskalaisen salaatinkastikkeen reseptin olen saanut äidiltäni. Rypsiöljypohjainen kastike on helppo ja nopea valmistaa omassa kotikeittiössä. Sekoittamiseen tarvitset joko teho- tai sauvasekoittimen. Tehosekoittimen avulla öljyn saa valutettua ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon, jolloin kastikkeen emulgointi onnistuu parhaiten. Itse käytän kuitenkin yleensä sauvasekoitinta, koska se on niin paljon näppärämpi ottaa esille. Hätätapauksessa kastikkeen ainekset voinee sekoittaa myös voimakkaasti ravistelleen - murskaa tällöin valkosipuli pusertimella ennen muiden aineiden sekaan laittamista. Rypsiöljyn tilalla voit käyttää myös mieleistäsi oliiviöljyä.

Kaapissani on muutama ostettu kastikepullo, mutta parhaiten käytännössä toimivat kaupan valmiskastikkeen tylsähköt pullot. Yksi suosikkipulloistani on lasinen omenaviinietikkapullo. Säilytä valmistamasi kastike jääkaapissa. Ranskalainen salaatinkastike sopii useimpien salaattien kanssa - myös kaalipohjaisten salaattien kanssa. Kaalisalaattiohjeen löydät tästä.



Ranskalainen salaatinkastike

2 dl         rypsiöljyä
2             valkosipulinkynttä
2 rkl        sokeria
1/2-3/4 tl oreganoa
               mustapippuria rouheena
2 tl          soijakastiketta
2 rkl        omenaviinietikkaa
3 rkl        sinappia
6 rkl        appelsiinitäysmehua (tai appelsiinista suoraan puserrettua mehua)

  1. Mittaa rypsiöljy valmiiksi ja ota esille muut tarvittavat aineet.

    Mittaa rypsiöljy.

    Ranskalaisen salaatinkastikkeen aineet.
  2. Kuori valkosipulit ja laita ne öljyastiaan.
  3. Lisää sokeri, oregano sekä huijaus mustapippuria.
  4. Mittaa ja lisää joukkoon soijakastike, omenaviinietikka, sinappi sekä appelsiinimehu.
  5. Sekoita sauvasekoittimella valmiiksi kastikkeeksi.


  6.  Kaada kastike sille tarkoitettuun pulloon. Säilytä jääkaapissa.

    Reseptin mukaan valmistettu määrä salaatinkastiketta mahtuu juuri ja juuri tällaiseen pulloon.



 

0 kommenttia