Ranskalainen salaatinkastike


Tämän maukkaan ranskalaisen salaatinkastikkeen reseptin olen saanut äidiltäni. Rypsiöljypohjainen kastike on helppo ja nopea valmistaa omassa kotikeittiössä.

Sekoittamiseen tarvitset joko teho- tai sauvasekoittimen. Tehosekoittimen avulla öljyn saa valutettua ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon, jolloin kastikkeen emulgointi onnistuu parhaiten.

Itse käytän kuitenkin yleensä sauvasekoitinta, koska se on niin paljon näppärämpi ottaa esille. Hätätapauksessa kastikkeen ainekset voinee sekoittaa myös voimakkaasti ravistelleen - murskaa tällöin valkosipuli pusertimella ennen muiden aineiden sekaan laittamista. Rypsiöljyn tilalla voit käyttää myös mieleistäsi oliiviöljyä.


Kaapissani on muutama ostettu kastikepullo, mutta parhaiten käytännössä toimivat kaupan valmiskastikkeen tylsähköt pullot. Yksi suosikkipulloistani on lasinen omenaviinietikkapullo.

Säilytä valmistamasi kastike jääkaapissa. Ranskalainen salaatinkastike sopii useimpien salaattien kanssa - myös kaalipohjaisten salaattien kanssa. Kaalisalaattiohjeen löydät tästä.

Olisin iloinen, että jättäisit kommentin minulle, jos käytät reseptiä. Jos jaat kuvan somessa, toivon, että mainitset reseptin alkuperän reilusti.

Ranskalainen salaatinkastike

Ainekset

2 dl         rypsiöljyä
2             valkosipulinkynttä
2 rkl        sokeria
1/2-3/4 tl oreganoa
               mustapippuria rouheena
2 tl          soijakastiketta
2 rkl        omenaviinietikkaa
3 rkl        sinappia
6 rkl        appelsiinitäysmehua (tai appelsiinista suoraan puserrettua mehua)

Valmistus

  1. Mittaa rypsiöljy valmiiksi ja ota esille muut tarvittavat aineet.

    Mittaa rypsiöljy.

    Ranskalaisen salaatinkastikkeen aineet.
  2. Kuori valkosipulit ja laita ne öljyastiaan.
  3. Lisää sokeri, oregano sekä ripaus mustapippuria.
  4. Mittaa ja lisää joukkoon soijakastike, omenaviinietikka, sinappi sekä appelsiinimehu.
  5. Sekoita sauvasekoittimella valmiiksi kastikkeeksi.


  6.  Kaada kastike sille tarkoitettuun pulloon. Säilytä jääkaapissa.

    Reseptin mukaan valmistettu määrä salaatinkastiketta mahtuu juuri ja juuri tällaiseen pulloon.


hakusanat: rypsiöljy valkosipuli sinappi appelsiini ranskalainen salaatinkastike ohje resepti omiksikiloiksi omiksi kiloiksi helppo salaatti kaalisalaatti rypsiöljypohjainen vegaaninen
 

Kommentit

  1. Heippa! Tein eilen illalla salaatinkastikkeen ohjeellasi ja hyvää tuli! En laittanut jääkaappiin öljypohjan vuoksi, säilyykö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi hidas vastaaminen - huomasin kommenttisi vasta nyt. Kiitos paljon kommentistasi, ja oikein mukava kuulla, että kastike oli mieluisaa. :)
      Itse säilytän rypsiöljyyn tehdyn kastikkeen jääkaapissa. Periaattessa sekä rypsi- että oliiviöljy säilyvät huoneenlämmössä ja valolta suojattuna, mutta rypsiöljy on herkempi eltaantumaan lämmössä. Maussa se pitäisi huomata, joten kokeilemalla tiedät, miten hyvin itse kastike säilyy huoneenlämmössä. Kannattaa tehdä myös sopiva määrä kastiketta kerralla, että satsi kuluisi mahdollisimman joutuisasti. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit